Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Μαραθώνιος Ναυπλίου


31??S?? ????? HA?
Στην τελική ευθεία έχουν μπει όλες οι προετοιμασίες για τη διεξαγωγή του μαραθωνίου Ναυπλίου στις 15 Μαρτίου.
Πρόκειται για τον δεύτερο αγώνα κατά σειρά με τους συμμετέχοντες να έχουν την ευκαιρία να τρέξουν σε μια διαδρομή με φόντο το Παλαμήδι και το Μπούρτζι.
Παράλληλα θα γίνουν ημιμαραθώνιος και ημιμαραθώνιος ποδηλατοδρομίας και αγώνες δρόμου 5χλμ. και 2χλμ.
Ο δήμαρχος Ναυπλίου και πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Δημήτρης Κωστούρος σε μήνυμα λέει: «Ο δήμος Ναπλιέων μετά την εμπειρία της πρώτης επιτυχημένης διοργάνωσης, είναι έτοιμος να στηρίξει αυτήν τη διοργάνωση με όλα τα μέσα και τις υποδομές που διαθέτει, σε συνεργασία πάντα με τους υπόλοιπους αρμόδιους φορείς, τις ομάδες πολιτών αλλά και τους εθελοντές του», αναφέρει μεταξύ άλλων και καταλήγει. «Σας περιμένουμε όλους στους δρόμους του Ναυπλίου να περπατήσουμε, να τρέξουμε, να αναπνεύσουμε, να αφυπνίσουμε, να ξεσηκώσουμε, να εμπνεύσουμε. Η συμμετοχή είναι νίκη και ο τερματισμός θρίαμβος».
Οι αγώνες που διεξαχθούν έχουν αφετηρία και τερματισμό μπροστά από τις πλατείες τριών Ναυάρχων (δημαρχείου) και Καποδιστρίου εκτός από τον αγώνα των 5χλμ., που έχει εκκίνηση από την πλατεία Φιλελλήνων.
Οι διοργανωτές έχουν εξασφαλίσει την συμμετοχή πολλών ελλήνων και ελληνίδων πρωταθλητών και αναμένεται να πάρουν μέρος στους άνδρες ο Χριστόφορος Μερούσης, νικητής στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, ενώ πήρε και την 10η θέση στην γενική κατάταξη στον 32ο Αυθεντικό Μαραθώνιο το 2014 με ατομικό ρεκόρ 2.22.07. Στις γυναίκες θα βρεθούν αντίπαλες οι πρωταθλήτριες Μάγδα Γαζέα, η Πόπη Αστροπεκάκη και η Ντενίζ Δημάκη.
Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται μέσω της ιστοσελίδας www.nafpliomarathon.gr μέχρι τις 7 Μαρτίου, αλλά και στο κέντρο εγγραφών (δημοτικό κλειστό γυμναστήριο Ναυπλίου) την Παρασκευή 13 και το Σάββατο 14 Μαρτίου.
Ο μαραθώνιος Ναυπλίου διεξάγεται υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και του υπουργείου Αθλητισμού, ενώ η διαδρομή των αγώνων είναι πιστοποιημένη από την AIMS. Τον αγώνα διοργανώνει ο δήμος Ναυπλιέων-ΔΟΠΠΑΤ με συνδιοργανωτή την περιφερειακή ενότητα Αργολίδας
Το πρόγραμμα
08:00- Άνοιγμα εγκατάστασης, διακοπή κυκλοφορίας
08:30- Εκκίνηση Ημι-Μαραθώνιας Ποδηλατοδρομίας
09:00- Εκκίνηση Ημι-Μαραθωνίου
09:05- Εκκίνηση Μαραθωνίου
11:30- Εκκίνηση 5χλμ.
12:30- Εκκίνηση 2.5χλμ.
12:00- 14.00 Απονομές
Πηγή: sportsfeed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου