Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Η «κούρσα» του Δουβαλίδη για την Πράγα -Το πρόβλημα και η ευκαιρία που βλέπει




Αν πριν ξεκινήσει η σεζόν του έλεγε κανείς ότι θα πάρει μέρος σε δύο πολύ δυνατά μίτινγκ στο εξωτερικό, ο Κώστας Δουβαλίδης θα... πετούσε από τη χαρά του. Ήταν ένα από τα βασικά πράγματα που ήθελε αυτό το χειμώνα. Μόνο που όταν αυτό έγινε, τις τελευταίες ημέρες, ο ίδιος κάθε άλλο παρά το ευχαριστήθηκε. Αιτία ένα πρόβλημα στον προσαγωγό που τον αναγκάζει να κάνει αγώνα δρόμου για να το ξεπεράσει ώστε να πάει στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα όπως πρέπει και όπως θέλει. 

Η σύσπαση στον προσαγωγό, με ρίζα του... κακού τη μέση, ήταν «κληρονομιά» από τη συμμετοχή του Δουβαλίδη στα 60 μ. του Πανελληνίου πρωταθλήματος. Από εκείνη τη στιγμή, έτρεξε δύο κούρσες στα 60 μ. εμπόδια στο ΣΕΦ και ακολούθησαν άλλες τρεις εκτός των συνόρων, μία στη Στοκχόλμη την περασμένη Πέμπτη και δύο στο Μπέρμιγχαμ το Σάββατο. 

«Δεν μπορούσα να τρέξω όπως ήθελα. Πονούσα και το είχα συνεχώς στο μυαλό μου», παραδέχεται ο Δουβαλίδης, που αφέθηκε πλέον στα... μαγικά χέρια του Σάββα Πανάβογλου για να ξεπεράσει τον τραυματισμό. «Ελπίζω ότι δεν θα χρειαστούν πολλές θεραπείες και θα προλάβω να κάνω προπόνηση, πριν από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Απομένουν λίγες ημέρες ακόμη και ελπίζω ότι θα είμαι καλά εκεί», λέει ο Δραμινός πρωταθλητής, που έχει σημειώσει φέτος 7.63 και είναι έκτος στην Ευρώπη, μαζί με δύο ακόμη αθλητές που έχουν πετύχει την ίδια επίδοση. 

Ήδη ο Δουβαλίδης έχει δείξει ότι μπορεί να τρέξει πιο γρήγορα. Ελπίζει να το κάνει στην Πράγα. Γιατί εκεί, βλέπει μία ευκαιρία. «Θέλω να είμαι καλά για να τους ανταγωνιστώ. Φέτος είναι στα μέτρα μου», λέει και εξηγεί ότι μπορεί ο Dmitri Bascou να έχει τρέξει πάρα πολύ γρήγορα- έχει σημειώσει 7.48 φέτος- αλλά ο μέσος όρος του αγωνίσματος δεν είναι ανεβασμένος. 

«Σίγουρα στην Πράγα θα εμφανιστούν 1-2 ακόμη αθλητές που δεν τους υπολογίζουμε έως τώρα. Πάντα γίνεται αυτό σε μία μεγάλη διοργάνωση. Όμως, πιστεύω ότι ο τελικός είναι πιο εύκολη υπόθεση- εκτός αν συμβεί κάτι... τρελό σε κάποια σειρά του ημιτελικού- ενώ θεωρώ ότι με 7.65 μπορείς να είσαι ακόμη και τέταρτος ή πέμπτος στον τελικό», εξηγεί ο Δουβαλίδης. 


Ρούλα Βλασσοπούλου

Πηγή: stivoz.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου