Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Οι ομάδες για την Πράγα

Σιγά σιγά πολλές ευρωπαϊκές ομοσπονδίες ανακοινώνουν τις αποστολές των αθλητών και αθλητριών που θα πάρουν μέρος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στην Πράγα.

Πολωνία Μια από τις μεγαλύτερες ομάδες που θα πάρει μέρος στο ευρωπαϊκό θα είναι αυτή της Πολωνίας. Η χώρα στέλνει 45 αθλητές στην Πράγα, από τους οποίους 27 άνδρες και 18 γυναίκες. Ξεχωρίζουν στις γυναίκες οι συμμετοχές της Καμίλα Λιτσβίνκο στο ύψος, της Έβα Σβόμποντα (φωτογραφία) στα 60μ., της Αντζέλικα Τσιτσόκα και της Τζοάνα Γιόζβικ στα 800μ., της Ρενάτα Πλις στα 1.500μ. και 3.000μ. και της νεαρής Σοφία Εναουί στα 3.000μ. Στους άνδρες τα κορυφαία ονόματα είναι οι Άνταμ Κσοτ και Μάρτσιν Λεβαντόφσκι στα 800μ. και ο επικοντιστής Πιότρ Λίσεκ με τον ταλαντούχο σφαιροβόλο Κόνραντ Μπουκοβιέτσκι.
Αυστρία Θα μετάσχει με 8 αθλητές, 5 άνδρες και 3 γυναίκες. Ξεχωρίζουν οι παρουσίες στα 3.000μ. του Αντρέας Βόιτα και του Μπρέντον Ρόουι που ζει στην Αυστραλία. Στις γυναίκες είναι η εμποδίστρια Μπεάτε Σροτ, η Τζένι Βενθ στα 3.000μ. και η Κίρα Γκρούνμπεργκ στο επί κοντώ.
Ελβετία Δύο άνδρες και έξι γυναίκες αποτελούν την οκταμελή αποστολή. Ξεχωρίζει η σπρίντερ Μουζίνγκα Καμπούντζι, η Σελίνα Μπούχελ στα 800μ. και η επικοντίστρια Νικόλ Μπούχλερ.
Σλοβακία Τη μεγαλύτερη αποστολή στέλνει η χώρα με 27 αθλητές, από τους οποίους 15 άνδρες και 12 γυναίκες. Ξεχωρίζουν ο Μάτους Μπουμπένικ στο ύψος, ο Γιόζεφ Ρέπτσικ στα 800μ., η Ντάνα Βλεντάκοβα στο τριπλούν και η Μαρτίνα Χράσνοβα στην σφαίρα.
Λευκορωσία: Με επικεφαλής την Αλίνα Τάλαϊ στα 60μ. εμπόδια η Λευκορωσία στέλνει 15 αθλητές (7 άνδρες, 8 γυναίκες) στην Πράγα. Ακόμη ξεχωρίζουν η Ιουλία Λέαντσιουκ στην σφαίρα, η Γιάνα Μακσίμοβα στο πένταθλο, η Σβετλάνα Κούντελιτς στα 3.000μ. και η Αναστασία Μίροντσικ-Ιβάνοβα στο μήκος. Στους άνδρες δυνατοί παρουσιάζονται ο Πάβελ Λίζιν στην σφαίρα και ο Μακσίμ Λίνσα στα 60μ. εμπόδια.
Ολλανδία Με επτά άνδρες και εννέα γυναίκες θα ταξιδέψει η Ολλανδία στην Πράγα. Το κορυφαίο όνομα είναι η πρωταθλήτρια Ευρώπης στα σπριντ, Ντάφνι Σχίπερς και ο Σιφάν Χασάν στα 1.500μ. και 3.000μ. Ακόμη θα μετάσχει η παγκόσμια πρωταθλήτρια του πεντάθλου Ναντίν Μπρέρσεν και ο πρωταθλητής Ευρώπης στο έπταθλο, Έλκο Σιντνίκολας. Ακόμη ξεχωρίζουν η Ναντίν Βίσερ στα 60μ. εμπόδια και ο Γκρέγκορι Σέντοκ στα 60μ. εμπόδια.
Σεβίλλη (Ισπανία) Ο Κενυάτης Λόρενς Τσερόνο κέρδισε τον 31ο μαραθώνιο με 2:09.39 και στις γυναίκες η Πορτογαλίδα Φιλομένα Κόστα με 2:28.00.
Μάριτζμπουργκ (Νότια Αφρική) Ο Τσίπο Ραμονένε από το Λέσοθο ήταν ο νικητής στο μαραθώνιο με 2:20.28.
Τουρ (Γαλλία) Σε αγώνες ρίψεων η Γαλλίδα Μελίνα Ρομπέρ-Μικόν έριξε στο δίσκο 62.76μ. και στις νέες η Αλεξία Σέντιχ, κόρη του μεγάλου ρίπτη Γιούρι Σέντιχ, κατόχου του παγκοσμίου ρεκόρ στην σφυροβολία, έριξε στο δίσκο 69.11μ.
Μπίρμιγχαμ (ΗΠΑ) Ο Κενυάτης Τζόζεφ Αμένια κέρδισε το μαραθώνιο σε 2:19.09 και η Αμερικανίδα Σάρα Όβερπεκ στις γυναίκες σε 2:52.28.
Λα Βαλέτα (Μάλτα) Ο Μαροκινός Μοχάμεντ Χάτζι κέρδισε το μαραθώνιο σε 2:19.28.
Λιόν (Γαλλία) Η Τσέχα Φλόρια Γκουέι, που ακυρώθηκε στο εθνικό πρωτάθλημα, σε μίτινγκ έτρεξε τα 400μ. σε 52.34 και πέτυχε ατομικό ρεκόρ και το όριο για την Πράγα.
Σέφιλντ (Βρετανία) Στη διάρκεια του πρωταθλήματος βρετανικών πανεπιστημίων ο Ντέιβιντ Χολ κέρδισε τα 400μ. σε 46.91 και η Ομολούλου Αμπιόντουκ τα 200μ. σε 21.24.
Μόντρεαλ (Καναδάς) Η Καναδή Ρέιτσελ Σίμαν κέρδισε τα 3.000μ. βάδην σε 12.33.03 στο εθνικό πρωτάθλημα.
Τζόουνσμπορο (ΗΠΑ) Η Λέξι Γουίκς κέρδισε το επί κοντώ με άλμα στα 4.35μ. που είναι αμερικανικό ρεκόρ λυκείων.
Πιονγκγιάνγκ (Βόρεια Κορέα): Η Βόρειος Κορέα δεν θα επιστρέψει σε ξένους να αγωνιστούν στο μαραθώνιο τον Απρίλιο με το φόβο του ιού Έμπολα.
Ρίο ντε Τζανέιρο (Βραζιλία) Τα μέλη της ΔΟΕ και Ολυμπιονίκες Σεργκέι Μπούμπκα και Ναουάλ Ελ Μουταουακέλ μίλησαν σε νεαρούς Βραζιλιάνους αθλητές στο Ρίο στη διάρκεια επίσκεψής τους στη χώρα.
Μεσίνα (Ιταλία) Λόγω ισχυρών ανέμων ακυρώθηκε ο μαραθώνιος της Κυριακής.
Λωζάννη (Ελβετία) Ο Ισπανός Εουσέμπιο Κάθερες και η Πολωνή Καμίλα Λιτσβίνκο αναδείχθηκαν κορυφαίοι αθλητές για το μήνα Ιανουάριο στη ψηφοφορία που διοργάνωνει η ευρωπαϊκή ομοσπονδία στίβου.
Άντλερ (Ρωσία) Ο Ρώσος Βίκτορ Μπουρένκο έριξε στη δισκοβολία βολή στα 65.08μ. και η συμπατριώτισσά του Εκατερίνα Στρόκοβα 62.95μ.
Αγ. Πετρούπολη (Ρωσία) Σε μίτινγκ η Ρωσίδα Ιρίνα Γκορντέεβα πέρασε το 1.96μ. στο ύψος.
Πηγή: sportsfeed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου