Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Πού το πάει ο Lavillenie; Ξανά 6,01 μ. και πήρε ένα ακόμη ρεκόρ του Bubka


Από τη στιγμή που του πήρε το παγκόσμιο ρεκόρ, δεν απομένουν και πολλά που να θέλει να κλέψει ο Renaud Lavillenie από τον Sergey Bubka. Αυτό λέει η λογική. Ο Γάλλος όμως έχει άλλα πλάνα.

Για χάρη του, γέμισε το κλειστό στάδιο στην πόλη Ομπιέρ όπου έγινε το γαλλικό πρωτάθλημα και όσοι βρέθηκαν εκεί δεν έχασαν. Είδαν τον απίστευτο αυτό αθλητή να περνά τα 6,01 μ.- τέταρτη φορά που ξεπερνά τα 6 μέτρα φέτος- και να δοκιμάζει ξανά για το παγκόσμιο ρεκόρ, ζητώντας να ανέβει ο πήχης στα 6,18 μέτρα. Μπορεί να μην τα κατάφερε, αλλά νωρίτερα είχε πάρει ένα ακόμη ρεκόρ του Bubka.



Ήταν αφού είχε περάσει τα 5,72 μ. και τα 5,94 μ., όταν ζήτησε το 6,01 μ., έχοντας στο μυαλό του τον «τσάρο». «Το 1994 ο Bubka είχε περάσει εδώ τα 6 μέτρα και ήθελα το ρεκόρ της πόλης. Άλλωστε, έχω και το ρεκόρ της δικής του πόλης», είπε μετά από τον αγώνα του ο Lavillenie, που πέτυχε πέρυσι το παγκόσμιο ρεκόρ στο Ντόνετσκ, στο μίτινγκ που διοργανώνει ο Bubka στη γενέτειρά του.

Ακόμη, τη δεύτερη ημέρα του γαλλικού πρωταθλήματος, ο Κafetien Gomis προσγειώθηκε στα 8,18 μ., για να πετύχει την κορυφαία επίδοση στον κόσμο. Ένας ακόμη άλτης που... ζωντάνεψε αυτό το διήμερο ήταν και ο Nelson Evora, με τον Πορτογάλο Ολυμπιονίκη του Πεκίνου να προσγειώνεται στα 17,19 μ., σε αγώνες στη χώρα του, κάνοντας το καλύτερο άλμα από Ευρωπαίο τριπλουνίστα φέτος.

Κορυφαία επίδοση στον κόσμο πέτυχε και ο Pavel Maslak στο πρωτάθλημα Τσεχίας, στην Πράγα, όπου κέρδισε τα 400 μ. με 45.27. Στις γυναίκες, η Zuzana Hejnova ήταν η πιο γρήγορη στο αγώνισμα με 52.76.

Στο Άπελντορν, όπου έγινε το ολλανδικό πρωτάθλημα, η Dafne Schippers έκανε μία καλή πρόβα για το Ευρωπαϊκό, κερδίζοντας στα 60 μ., με 7.18.

Η Angelica Bengtsson, μία από τις δυνατές αντιπάλους της Κατερίνας Στεφανίδη και της Νικόλ Κυριακοπούλου στο Ευρωπαϊκό, δεν δυσκολεύτηκε να κερδίσει το επί κοντώ στο σουηδικό πρωτάθλημα στη Στοκχόλμη, με 4,60 μέτρα.

Στην Καρλσρούη, στο γερμανικό πρωτάθλημα, η Cindy Rolender κέρδισε στα 60 μ. εμπόδια με 7.99. O Tobias Scherbarth πέρασε τα 5,70 μ. στο επί κοντώ, με τον Raphael Holzdeppe να ακυρώνεται.

Τέλος, στη Γάνδη όπου έγινε το βέλγικο πρωτάθλημα, η Eline Berings έκανε νταμπλ, με 7.95 στα 60 μ. εμπόδια και 7.41 στα 60 μέτρα. 

 Πηγή: stivoZ.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου