Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Απίστευτο κι όμως αληθινό -Νέο πανελλήνιο ρεκόρ από την Κυριακοπούλου με 4,80 μ.



Μοιάζει με το ιδανικό σενάριο για τον ελληνικό στίβο. Κι όμως, όσο απίστευτο κι αν είναι, παραμένει αληθινό. Δύο κορίτσια, στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, έχουν... ρημάξει το πανελλήνιο ρεκόρ του επί κοντώ τα τελευταία 24ωρα. Και το Σάββατο ήταν η σειρά της Νικόλ Κυριακοπούλου και του 4,80 μέτρα. 

Η άλτρια που πέρασε τα 4,76 μ. την Πέμπτη στη Στοκχόλμη και ξύπνησε σήμερα το πρωί έχοντας χάσει το ρεκόρ γιατί τα ξημερώματα το βελτίωσε η Κατερίνα Στεφανίδη στο Φλάγκσταφ, στις ΗΠΑ, με 4,77 μ., με την εμφάνισή της στο Μπέρμιγχαμ το ανέκτησε. 

Όπως είχε δείξει και το πολύ ψηλό άλμα της πάνω από την πήχη όταν πέρασε τα 4,76 μ., στη Στοκχόλμη, η Κυριακοπούλου είχε ακόμη περιθώρια βελτίωσης. Το έδειξε στο βρετανικό μίτινγκ, όταν έκανε μία ακόμη απίστευτη πτήση, αυτή τη φορά πάνω από τα 4,80 μ., για να κερδίσει (ξανά) το πανελλήνιο ρεκόρ, την κορυφαία επίδοση στην Ευρώπη και την Fabiana Murer η οποία για τέταρτη φορά φέτος είδε την πλάτη της Ελληνίδας πρωταθλήτριας, σε ισάριθμες αναμετρήσεις. 



Η Κυριακοπούλου, που είχε εναντίον της την κούραση από το ταξίδι και τον προηγούμενο αγώνα, όπως και η αντίπαλός της, πέρασε τα 4,50 μ. και τα 4,60 μ. με την πρώτη προσπάθεια, χρειάστηκε τρίτη για τα 4,70 μ., αλλά είχε ακόμη δυνάμεις. Στην τελευταία της προσπάθεια στα 4,80 μ., για να κερδίσει και να ξαναπάρει το ρεκόρ, έκανε ένα άλμα με ψυχή και κραύγασε από ευτυχία πριν καν προσγειωθεί στο στρώμα, μόλις κατάλαβε ότι ο πήχης είχε μείνει στη θέση του. 

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, που πλέον θα κάνει τον επόμενο αγώνα της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, είναι δεύτερη στον κόσμο φέτος πίσω από την Murer- η οποία έχει 4,83 μ., ενώ στο Μπέρμιγχαμ ήταν δεύτερη με 4,70 μ.- ενώ «συνάντησε» τη Βραζιλιάνα και στην έκτη θέση των καλύτερων αθλητριών όλων των εποχών στο αγώνισμα σε κλειστό στίβο. 

Χαμηλά ο Τσάκωνας Στο μήκος, ο Γιώργος Τσάκωνας δεν κατάφερε να κάνει ένα άλμα που θα τον έφερνε πιο κοντά στην Πράγα. Η καλύτερη προσπάθειά του μετρήθηκε στα 7,16 μ. και του έδωσε την όγδοη θέση. 

Αντίθετα, εξαιρετική πρεμιέρα έκανε ο Greg Rutherford. Ο Ολυμπιονίκης του Λονδίνου προσγειώθηκε στα 8,17 μ., για να πάρει τη νίκη, βελτιώνοντας το ατομικό του ρεκόρ και σημειώνοντας την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια του αγώνα βρήκε τον τρόπο να απαντήσει στον Xinglong Gao, ο οποίος προσγειώθηκε στα 8,12 μ. στην πέμπτη του προσπάθεια, ξεπερνώντας κατά δύο εκατοστά την επίδοση που είχε σημειώσει ως τότε ο Rutherford, αλλά στο τελευταίο άλμα του ο Βρετανός έφτασε στα 8,17 μέτρα. 

Ο Βρετανός πάντως δεν θα είναι ανάμεσα στους αντιπάλους που θα βρει ο Λούης Τσάτουμας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού, καθώς δήλωσε ότι δεν θα πάρει μέρος στη διοργάνωση.

Aπό τις επιδόσεις που ξεχώρισαν ακόμη ήταν το 1.45.93 του Jeremiah Mutai στα 800 μέτρα. 

Πηγή: stivoZ.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου