Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

XL- GALAN με ορισμένους από τους κορυφαίους Ελληνες πρωταθλητές

Έντονο ελληνικό στοιχείο θα έχει την το μίτινγκ της Στοκχόλμης, την Πέμπτη (19/2) αφού εκεί θα είναι για να αγωνιστούν τέσσερις σπουδαίοι Έλληνες πρωταθλητές.
Ο Λούης Τσάτουμας (μήκος), η Νικόλ Κυριακοπούλου (επί κοντώ), ο Κώστας Δουβαλίδης (60 μ. εμπ.)  και ο Γιώργος Τσάκωνας (μήκος) θα δώσουν αύριο το παρών στο XL- GALAN, σε μια στάση, που παραδοσιακά «κατεβαίνουν» κορυφαία ονόματα του παγκόσμιου στίβου.


Ο Τσάτουμας έχοντας «προσγειωθεί» φέτος στα 8,05 μ. (δεύτερη επίδοση στην Ευρώπη) και παρά το γεγονός ότι προέρχεται από την  ίωση, που τον ανάγκασε να πάει...συντηρητικά (7,86 μ.) στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, θα επιδιώξει να επιβεβαιώσει για μια ακόμη φορά πως είναι από τα φαβορί για την διοργάνωση της Πράγας.
Ένας από τους ισχυρότερους αντιπάλους του – τόσο αύριο όσο και στην Πράγα – θα είναι ο Ισπανός Εουσέμπιο Κασέρες με φετινό 8,16 μ., που είναι και η κορυφαία επίδοση στον κόσμο.  Με αξιώσεις μετέχουν στον αγώνα ο Σουηδός Μισέλ Τορνέους και ο Ολλανδός Ιγκνίσιους Γκαισά. Στον ίδιο αγώνα θα πάρει μέρος και ο Γιώργος Τσάκωνας, που θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει το όριο (7,95 μ.) συμμετοχής στην Πράγα. Ο πρωταθλητής μας έχει πετύχει φέτος 7,60 μ., στον προκριματικό του Πρωταθλήματος.

Την ευκαιρία να βελτιώσει το φετινό της 4,68 μ., θα έχει στο επί κοντώ η Νικόλ Κυριακοπούλου, που μετέχει σε έναν από τους δυνατότερους αγώνες του απογεύματος. Στην τέταρτη εμφάνιση της στη σεζόν, η αθλήτρια του Μανώλη Καραγιάννη, θα κληθεί να αντιμετωπίσει τις Φαμπιάνα Μούρερ, Αντζελίνα Μπένγκτσον με φετινό 4,83 μ. και 4,68 μ. αντίστοιχα. Η Κυριακοπούλου, που έχει ήδη απειλήσει δύο φορές φέτος το πανελλήνιο ρεκόρ,  διανύει εξαιρετική σεζόν και έχει ως στόχο τη διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Πράγας.

Τις συνθήκες εκείνες που θα του επιτρέψουν να κυνηγήσει μια επίδοση κάτω από 7.60 στα 60 μ. εμπ., θα αναζητήσει στη Στοκχόλμη ο Κώστας Δουβαλίδης. Και φαίνεται πως έχει τις Προϋποθέσεις να τις βρει, αφού στην ίδια κούρσα θα είναι ορισμένοι από τους κορυφαίους εμποδιστές του πλανήτη. Ο Δουβαλίδης έχει τρέξει φέτος την απόσταση σε 7.63. Ντάιρον Ρόμπλες (Κούβα), Ντέιβιντ Ολιβερ (ΗΠΑ), Τζάρετ Ιτον (ΗΠΑ), Ορλάντο Ορτέγκα (Κούβα) είναι ορισμένα από τα ονόματα που ξεχωρίζουν στα ψηλά εμπόδια.
Πηγή: segas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου