Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Πράγα: –8 ημέρες



Αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού που θα διεξαχθεί στην Πράγα. Το Sportsfeed, πιστό στα ραντεβού του με μεγάλα αθλητικά γεγονότα, θα βρίσκεται και στην Πράγα με διπλή αποστολή.
logoΑπό σήμερα ξεκινάει ένα αφιέρωμα στη μεγαλύτερη διοργάνωση του κλειστού για τη φετινή χρονιά.
Τρία από τα βασικά στοιχεία μιας διοργάνωσης είναι το στάδιο που θα φιλοξενήσει τους αγώνες, η μασκότ και τα μετάλλια που θα πάρουν οι νικητές. Στην Πράγα το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα γίνει στην Ο2 Αρένα, μασκότ θα είναι ο τυφλοπόντικας «Μόλι» και τα μετάλλια έχουν το σχέδιο του κάστρου της τσεχικής πρωτεύουσας.
Το στάδιο
Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού θα διεξαχθεί στην O2 Αρένα της Πράγας (πρώην Sazka Arena). Πρόκειται για ένα αθλητικό κέντρο με πολλαπλές χρήσεις. Κατασκευάστηκε το 2004 για το παγκόσμιο πρωτάθλημα χόκεϊ επί πάγου ανδρών και αποτελεί την έδρα της Σλάβια Πράγας, που αγωνίζεται στην σούπερ λίγκα και κάποιες φορές το χρησιμοποιεί η Λεβ Πράγας, που παίζει σε μικρότερη κατηγορία στο χόκεϊ επί πάγου.
Έχει διοργανωθεί το φάιναλ φορ της ευρωλίγκα στο μπάσκετ το 2006. Το ρεκόρ πάντως εισιτηρίων το έχει από συναυλία και συγκεκριμένα στο κονσέρτο της Μαντόνα το 2006, όπου το παρακολούθησαν 18.628 θεατές.
Η ιδέα για το χτίσιμο του σταδίου ήταν η κυριαρχία της Τσεχίας στο χόκεϊ επί πάγου με τα τρία συνεχόμενα χρυσά μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα. Το 2003 είχε αποφασιστεί να φιλοξενήσει το παγκόσμιο, αλλά λόγω προβλημάτων με τους επενδυτές η παγκόσμια ομοσπονδία άλλαξε το τουρνουά και το διοργάνωσε η Φινλανδία.
Ονομάζεται Ο2 Arena από τον Μάρτιο του 2008. Έχει έξι ορόφους, η έκτασή του είναι 35.000 τετραγωνικά μέτρα, η χωρητικότητά του είναι 18.000 θεατές (ανάλογα τη διοργάνωση) και διαθέτει εσωτερικό πάρκινγκ για 280 θέσεις.
Η μασκότ
O «μικρός τυφλοπόντικας» (little Mole), ο διάσημος χαρακτήρας καρτούν είναι η μασκότ του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κλειστού. Δημιουργός είναι Καρολίνα Μιλέροβα, η εγγονή του Ζντένεκ Μίλερ, που έφτιαξε τον διάσημο τυφλοπόντικα που έκανε επιτυχία σε όλο τον κόσμο. Το όνομά του Κρτεκ και θα είναι μασκότ και του προγράμματος «αθλητισμός για τα παιδιά», το οποίο θα τρέξει τα επόμενα πέντε χρόνια σε διάφορους συλλόγους στην Τσεχία.
Τα μετάλλια
Ένα από τα πιο σημαντικά μνημεία αξιοθέατα της Πράγας, το κάστρο της πόλης αποτέλεσαν την έμπνευση για τη σχεδίαση των μεταλλίων που θα φορέσουν στο λαιμό τους οι τρεις πρώτοι νικητές του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Μότο της διοργάνωσης θα είναι: Η καρδιά της Ευρώπης, η καρδιά του Στίβου.
Πηγή: sportsfeed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου