Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Η Νικόλ μετά το ρεκόρ

 
Πολλές φορές λέμε ότι η ζωή ενός πρωταθλητή του στίβου είναι μοναχική. Ακόμη και στις μεγάλες επιτυχίες λίγες είναι οι στιγμές που έχει το χρόνο να τις χαρεί.

Το ίδιο συνέβη και για τη Νικόλ Κυριακοπούλου. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια «πέταξε» στην Globe Arena στην Στοκχόλμη στα 4.76μ. και πέτυχε ένα φοβερό πανελλήνιο ρεκόρ. Μπορεί να το χάρηκε εκείνη την στιγμή, μπορεί να αγκαλιαστήκανε με τον προπονητή της, αλλά αυτό που ακολούθησε ήταν η… ρουτίνα. Η αθλήτρια του Μανώλη Καραγιάννη έπρεπε να περιμένει μέχρι αργά το βράδυ για να περάσει το τυπικό ντόπινγκ κοντρόλ, μετά την επίτευξη της εθνικής επίδοσης. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να επιστρέψει στο ξενοδοχείο αργά, να φάει και να πάει στο δωμάτιό της να ξεκουραστεί. Άλλωστε το μεσημέρι αναχωρούσε για Μπίρμιγχαμ, όπου το Σάββατο αγωνίζεται στο διεθνές μίτινγκ. Έτσι, το έριξε στο σερφάρισμα στο δωμάτιό της. «Ούτε τα παιδιά δεν είδα, γιατί γυρίσαμε αργά στο δωμάτιο. Σέρφαρα στο ίντερνετ και έβλεπα τι γράφεται για το μίτινγκ. Το μόνο που έκανα ήταν να βλέπω βίντεο με το ρεκόρ», λέει η Νικόλ Κυριακοπούλου. Πραγματικά ένα μεγάλο άλμα που της δίνει και την κορυφή της Ευρώπης για φέτος και ότι καλύτερο εν όψει της «μάχης» της στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στην Πράγα.
Από την άλλη ο Μανώλης Καραγιάννης, ο προπονητής είπε για τον αγώνα της Νικόλ «Δεν ήταν αγχωμένη και ήταν σε καλή κατάσταση. Γι’ αυτό αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε από ψηλά, στα 4.50μ. για να κάνει λίγα άλματα, να μην είναι κουρασμένη. Τα 4.76μ. τα επέλεξε εκείνη τυχαία. Κανονικά το ύψος πήγαινε στα 4.75μ., αλλά επειδή ήταν νικήτρια, αποφάσισε να το βάλει στα 4.76μ. Ήξερα ότι ήταν καλά και βγήκε το άλμα. Αυτό μας ικανοποιεί και δεν μας αγχώνει», λέει ο ομοσπονδιακός προπονητής, που στην ερώτησή μας για το αν την αγχώνει ή όχι το γεγονός ότι έχει την καλύτερη φετινή επίδοση στην Ευρώπη είπε χαρακτηριστικά: «Δεν έχουμε σκεφτεί. Δεν μας αγχώνει πάντως και αυτό που θέλουμε τωρα είναι σταθερά άλματα πάνω από τα 4.70μ.». Αυτό θα αναζητήσει και αύριο η άλτρια της ΑΓΕΣ Κάμειρος στο Μπίρμιγχαμ, στον τελευταίο της φετινό αγώνα, πριν το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.
Όσον αφορά για μετά τον αγώνα είπε: «Χαμόγελα μόνο, αφού πέρασε ντόπινγκ κοντρόλ και πήγαμε αργά στο ξενοδοχείο, φάγαμε και σερφάραμε. Ανέβασα κάποια βίντεο από το ρεκόρ και ξεκουραστήκαμε, αφού έχουμε ταξίδι σήμερα μπροστά μας. Πρώτα Άμστερνταμ και μετά Μπίρμιγχαμ», καταλήγει ο Έλληνας προπονητής, που ήθελε να υπενθυμίσει και ότι ξεπεράστηκε και το θέμα με τα κοντάρια της. «Σταθήκαμε τυχεροί με τα κοντάρια που αλλάξαμε και μας πρότινε η Ρογκόφσκα».
Ν’ αναφέρουμε ότι η Νικόλ δοκίμασε για πρώτη φορά στην καριέρα της στα 4.81μ., αφού το προηγούμενο μεγαλύτερο άλμα που είχε επιχειρήσει ήταν στα 4.79μ. στο «Ντάιμοντ Λιγκ» στο Λονδίνο.
Μετά το τέλος του αγώνα της στην Σοτκχόλμη η Νικόλ δέχθηκε τα συγχαρητήρια της Βραζιλιάνας Φαμπιάνα Μούρερ που διατηρούν πολύ καλές σχέσεις.

 Πηγή: sportsfeed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου