Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Όριο στις θητείες θέλει ο Κόου


Να μπει τέλος στις… καθεστωτικές θητείες στην IAAF επιθυμεί ο Σεμπάστιαν Κόου και για το λόγο αυτό πρότεινε τον περιορισμό στις τρεις θητείες.

Ο Βρετανός υποψήφιος (και μεγάλο φαβορί) για την προεδρία της παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου αποκάλυψε σήμερα ότι μία από τις προθέσεις του, σε περίπτωση που πάρει το χρίσμα, είναι να περιορίσει τις θητείες του προέδρου. Με τον Λαμίν Ντιάκ να αποχωρεί μετά από 16 χρόνια, ο Κόου προτείνει το ανώτερο τρεις θητείες (τρεις τετραετίες). «Η προεδρία θα πρέπει να είναι δύο τετραετίες με την προοπτική μιας τρίτης. Όχι παραπάνω όμως. Δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 12 χρόνια» δήλωσε ο Βρετανός.
Να σημειωθεί ότι στα 103 χρόνια ιστορίας της IAAF, τον Αύγουστο στο Πεκίνο, είτε εκλεγεί ο Κόου είτε ο Μπούμπκα, θα είναι μόλις ο 6ος πρόεδρος! Ο ιδρυτής της παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου, Σουηδός Σίγκρφιντ Έντστρομ υπήρξε πρόεδρος για 32 χρόνια. Το 1946 τον διαδέχθηκε ο Βρετανός Λορντ Μπέργκλεϊ ο οποίος παρέμεινε στη θέση για 30 χρόνια, μέχρι το 1976. Ακολούθησε ο Ολλανδός Άντριαν Παόυλεν για μόλις πέντε χρόνια και στη συνέχεια ο Ιταλός Πρίμο Νεμπιόλο ο οποίος πέθανε ως πρόεδρος της IAAF το 1999. Ο Λαμίν Ντιάκ ήταν ο διάδοχος του παραμένοντας για 16 χρόνια.
Από την πλευρά του, ο Σεμπάστιαν Κόου δήλωσε πως θα χρειαστεί 10 χρόνια για να ολοκληρωθεί το μανιφέστο του. Όσον αφορά στον Σεργκέι Μπούμπκα, ακόμα δεν έχει παρουσιάσει το δικό του…
Πηγή: sportsfeed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου