Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

4.80μ. η Κυριακοπούλου!



Αυτό που συμβαίνει στο ελληνικό επί κοντώ είναι εκπληκτικό! Λίγες μόνο ώρες μετά το 4.77μ. της Στεφανίδη, η Κυριακοπούλου απάντησε από το Μπέρμιγχαμ με άλμα στα 4.80μ.!
Ένα τριήμερο που θα περάσει στην ιστορία είχαμε από την Πέμπτη μέχρι το Σάββατο, όπου το πανελλήνιο ρεκόρ στο επί κοντώ γυναικών από 4.72μ., έφθασε στα 4.80μ.!
Η Νικόλ Κυριακοπούλου είχε τον τελευταίο λόγο και σήμερα στο Μπίρμιγχαμ πέταξε ακόμη ψηλότερα στα 4.80μ. κάνοντας και πάλι δικό της το πανελλήνιο ρεκόρ. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ήταν εξαιρετική σε έναν ακόμη αγώνα και παρά το γεγονός ότι έκανε συνεχόμενα ταξίδια από Αθήνα- Στοκχόλμη και Μπίρμιγχαμ, μέσα σε δύο ημέρες, κατάφερε να πραγματοποιήσει μεγάλα άλματα. Την Πέμπτη στην Στοκχόλμη πέρασε τα 4.76μ. και βελτίωσε το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ που ήταν 4.72μ. από πέρσι και πάλι στη σουηδική πρωτεύουσα. Το Σάββατο τα ξημερώματα για την Ελλάδα η Κατερίνα Στεφανίδη περνούσε τα 4.77μ. και βελτίωνε την εθνική επίδοση για να έρθει το απόγευμα στο Μπίρμιγχαμ η Κυριακοπούλου και να το ανεβάζει στα 4.80μ. Η άλτρια του Μανώλη Καραγιάννη ξεκίνησε από τα 4.50μ. που πέρασε με την πρώτη προσπάθεια, όπως και τα 4.60μ., ενώ στα 4.70μ. χρειάστηκε την τρίτη προσπάθεια για να τα περάσει. Μάλιστα, εκεί βρίσκονταν στη δεύτερη θέση, αφού η φίλη της, καθώς διατηρούν πολύ καλές σχέσεις, Φαμπιάνα Μούρερ είχε περάσει τα 4.70μ. με την πρώτη. Οι δυο τους θα «έπαιζαν» για τη νίκη στα 4.80μ. Τρεις φορές απέτυχε η Βραζιλιάνα και η τρίτη προσπάθεια της Κυριακοπούλου ήταν και η… φαρμακερή. Με ένα εκπληκτικό άλμα έσπασε για πρώτη φορά από ελληνίδα αθλήτρια το «φράγμα» των 4.80μ.
Ν’ αναφέρουμε ότι πέρασε δεύτερη φέτος στον κόσμο, πίσω από την Μούρερ που έχει περάσει τα 4.80μ. και είναι 9η όλων των εποχών στον κλειστό.
Στον αγώνα δεύτερη ήταν η Μούρερ με 4.70μ. και τρίτη η Ελβετίδα Νικόλ Μπούχλερ με 4.50μ.
Πηγή: sportsfeed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου