Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Στις ΗΠΑ μέσω Κολομβίας


Μια κορασίδα που ξεχώρισε τη φετινή περίοδο του κλειστού ήταν αναμφισβήτητα η Αλεξία Πολυκράτη, η οποία προετοιμάζεται για το παγκόσμιο που θα γίνει στο Κάλι της Κολομβίας.

Η 17χρονη αθλήτρια έσπασε το πανελλήνιο ρεκόρ κορασίδων στα 400 μέτρα με 57.14 και θα μπορούσε να είχε κατεβεί και τα 57 δευτερόλεπτα, αν δεν είχε ακυρωθεί στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Το πρωί στις σειρές του πρωταθλήματος που είχε γίνει στο ΣΕΦ, είχε τρέξει σε 57.14 και είχε σπάσει την εθνική επίδοση της κατηγορίας της που κρατούσαν δύο αθλήτριες. Η Κατερίνα Κουταλά και η Γαρυφαλλιά Αντωνοπούλου είχαν τρέξει την απόσταση σε 57.95 το 1995 και 1998 αντίστοιχα. Όμως στον τελικό, η πρωταθλήτρια που είναι στη Β’ Λυκείου στη Σχολή Μωραΐτη, έτρεξε σε 56.75, αλλά λίγα λεπτά αργότερα ακυρώθηκε, καθώς πάτησε σε άλλο διάδρομο. Τώρα όμως έχει αφήσει πίσω τον κλειστό και έχει ξεκινήσει ήδη προπονήσεις για τον ανοιχτό, αφού έχει πολλούς αγώνες από τον Απρίλιο, όπου υπάρχει και το σχολικό πρωτάθλημα. Η προπόνηση γίνεται κυρίως, στη Φιλοθέη, αλλά μία φορά τουλάχιστον την εβδομάδα γυμνάζεται στο ΟΑΚΑ.
«Στεναχωρήθηκα για την ακύρωση, αλλά δεν πειράζει. Μάλιστα, είδα την κούρσα, γιατί δεν είχα καταλάβει τι έκανα. Η αλήθεια είναι πώς είναι λίγο περίεργος ο περιφερειακός διάδρομος στον κλειστό», λέει η νεαρή, που στον ανοιχτό έχει ατομικό ρεκόρ 56.29. Με όπλο αυτή την επίδοση, η αθλήτρια που γυμμνάζεται με την Άννα Ιακωβίδου είπε: «Στόχος μου είναι το όριο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα παίδων- κορασίδων στο Κάλι. Ελπίζω να κατεβάσω το ατομικό μου ρεκόρ και με μια καλή εμφάνιση στην Κολομβία να μου ανοίξει η πόρτα σε κάποιο πανεπιστήμιο στην Αμερική». Το όριο που έχει θέσει ο ΣΕΓΑΣ στα 400μ. κορασίδων είναι 55.70. Η Αλεξία Πολυκράτη θέλει να ακολουθήσει την ιατρική και έχει κάνει ήδη τα επόμενα σχέδιά της. «Αν κυλήσει καλά η χρονιά μπορεί να ελπίζω από του χρόνου ή το 2017 να φύγω στις ΗΠΑ, αλλά θα χρειαστεί, όπως προείπα, μια καλή επίδοση στα 400μ. Ειδάλλως θα φύγω στην Αγγλία για να σπουδάσω ιατρική», κατέληξε η γεννημένη το 1998 Αλεξία Πολυκράτη.

 Πηγή: sportfeed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου