Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Τέλος το 2016 για τον Μπολτ

Σε μια τηλεοπτική συντέντευξη που παραχώρησε ο Γιουσέιν Μπολτ στην τηλεόραση της Τζαμάικα, δήλωσε πως ο προπονητής του, Γκλεν Μιλς, του είπε πως μπορεί να τρέξει στους Ολυμπιακούς του 2020. Δύο μήνες μετά το ξανασκέφτηκε και είπε τέλος το 2016.

Ο Τζαμαϊκανός σούπερ σταρ αποφάσισε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους και μιλώντας στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων ξακαθάρισε πως οι Αγώνες το 2016, θα είναι οι τελευταίοι της καριέρας του. «Σίγουρα στο Ρίο, είναι οι τελευταίοι Ολυμπιακοί που θα αγωνιστώ» τόνισε ο Μπολτ λέγοντας πως δεν μπορεί να υποβάλλει τον εαυτό του στην ίδια διαδικασία για τέσσερα χρόνια ακόμα.
Ο ταχύτερος άνθρωπος στην ιστορία, το 2020 θα είναι 34 ετών, μια ηλικία ανάλογη με αυτήν του Καρλ Λιούις (35) και του Μάικλ Τζόνσον (33) όταν αυτοί αγωνίστηκαν τελευταία φορά σε Ολυμπιακούς. «Όσο μεγαλώνεις, τόσο περισσότερο και πιο σκληρά πρέπει να προπονείσαι. Στα 32, τα 33 και τα 34 θα πρέπει να προπονηθώ πολύ σκληρά και αυτό είναι κάτι που δε θέλω να το κάνω» τόνισε ο Μπολτ και έβαλε τέλος στα σενάρια, με το 2017 και το παγκόσμιο του Λονδίνου να είναι ο τελευταίος αγώνας της καριέρας του.
Χθες πάντως, ο Σεμπάστιαν Κόου ερωτώμενος για το αν ο Μπολτ είναι ο κορυφαίος αθλητής όλων των εποχών, απέφυγε να απαντήσει λέγοντας πως υπήρχαν αθλητές όπως ο Τζέσε Όουενς, ο Χαϊλέ Γκεμπρεσιλασιέ και η Τζάκι Τζόινερ Κέρσι.

Πηγή: sportsfeed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου