Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

Μαθημένος στα δύσκολα ο Δουβαλίδης

Την πιο δύσκολη αποστολή από όλα τα μέλη της ελληνικής αποστολής, την έχει ο Κώστας Δουβαλίδης στα 60μ. εμπόδια. Δε θα είναι όμως η πρώτη φορά.

Για πρώτη φορά από το 2009, ο Δουβαλίδης τραυματίστηκε, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να κάνει τους αγώνες που είχε προγραμματίσει, αλλά και να χάσει κάποιες μέρες προπόνησης. Παρ’ ολ’ αυτά ο αθλητής του Μπάμπη Σδρόλα έχει στόχο να κάνει ατομικό (και πανελλήνιο ρεκόρ) κατεβαίνοντας το 7.60 (έχει πάει στο Πόρτλαντ με 7.69). Μάλιστα ο Δουβαλίδης έχει και ένα επιπλέον κίνητρο καθώς θα αγωνιστεί για πρώτη φορά μπροστά στον πατέρα του (ζει μόνιμα στην Αμερική). Αρχικός στόχος για τον Έλληνα εμποδιστή είναι ο ημιτελικός. Για να καταφέρει να μπει στον τελικό θα χρειαστεί μεγάλο ατομικό ρεκόρ (κάτω από 7.55) και αν τελικά τα καταφέρει θα είναι σα να έχει κερδίσει μετάλλιο.
Τον καλύτερο χρόνο από όλους τον έχει ο Ντμίτρι Μπασκού με 7.41 όμως τον τελευταίο μήνα αντιμετώπισε προβλήματα με το δικέφαλο και αυτό του κόστισε και τη νίκη στο γαλλικο πρωτάθλημα όπου επικράτησε ο Πασκάλ Μαρτινό Λαγκάρτ. Με 7.47 ο Μαρτινό Λαγκάρτ ελπίζει να συμπληρώσει τη συλλογή των μεταλλίων του (έχει χάλκινο το 2012 και αργυρό το 2014) και να γίνει ο πρώτος Γάλλος παγκόσμιος πρωταθλητής στα 60μ. εμπόδια από το 1985 που τα κατάφερε ο Στεφάν Καριστάν.
Εκτός από τον Μπασκού, έχει να αντιμετωπίσει και τον Ομάρ Μακλίοντ που έκανε 7.46 στη Νέα Υόρκη και θέλει να γίνει ο δεύτερος Τζαμαϊκανός που ανεβαίνει στο βάθρο, 12 χρόνια μετά τον Μορίς Γουίγκναλ που ήταν τρίτος στη Βουδαπέστη το 2004.
Oι Αμερικανοί Τζάρετ Ίτον (7.52), Σπένσερ Άνταμς (7.58) είναι αουτσάιντερ για τα μετάλλια, ενώ υπάρχουν και οι Μπάζι (Ουγγαρία, 7.55), Σουίφτ (Μπαρμπάντος, 7.58) και Αλ Μαντίλ (Κουβέιτ, 7.60).

Πηγή: sportsfeed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου