Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

Η μεγάλη ευκαιρία της Παπαχρήστου

Το Σάββατο στις 19 Μαρτίου, στις 20:37 είναι προγραμματισμένο το τριπλούν των γυναικών. Εκεί όπου η Βούλα Παπαχρήστου έχει τη μεγάλη ευκαιρία να διεκδικήσει ακόμα και μία θέση στο βάθρο.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ταξίδεψε στο Πόρτλαντ έχοντας κάνει 14.21μ. (έχει ατομικό στον κλειστό, 14.47 από το 2009) με στόχο να κάνει και τα έξι άλματα στον τελικό των 16 αθλητριών.
Τα πράγματα στο αγώνισμα είναι ξεκάθαρα όσον αφορά στο φαβορί. Υπάρχει η 20χρονη Γιουλιμάρ Ρόχας από τη Βενεζουέλα η οποία έει κάνει φέτος 14.69μ. το Ιανουάρια και τον Φεβρουάριο 14.63μ. Και οι δύο επιδόσεις έγιναν στη Μαδρίτη όπου υπάρχει υψόμετρο, το οποίο βοηθά. Η Ρόχας αποτελεί τη μεγάλη ελπίδα της Βενεζουέλας για το πρώτο μετάλλιο στην ιστορία της χώρας στον κλειστό στίβο, ενώ αν κερδίσει θα γίνει και η νεότερη αθλήτρια που το καταφέρνει στην ιστορία του αγωνίσματος. Ο προπονητής της, ο περίφημος άλτης του μήκος Ιβάν Πεντρόζο, είναι πολύ αισιόδοξος για την αθλήτρια του, παρά το γεγονός ότι είναι πολύ άπειρη.
Πίσω από τη Ρόχας, θα γίνει χαμός. Η Γκέρις έχει 14.29μ., η Βασκούσκαγια 14.23μ., η Παπαχρήστου 14.21μ. και η Μακέλα 14.20μ. Όλες διεκδικήτριες μεταλλίων. Καμία από τις πέντε δεν έχει κερδίσει μετάλλιο σε παγκόσμιο επίπεδο.
H αθλήτρια του Γκεόργκι Πομάσκι, έχει αποδείξει ότι έχει τσαμπουκά στους μεγάλους αγώνες και δεν αποκλείεται να κάνει την έκπληξη και να ανέβει στο βάθρο. Ιδίως αν κάνει άλμα πάνω από τα 14.30μ. δύσκολα θα μείνει εκτός μεταλλίων, καθώς απουσιάζουν αρκετά από τα μεγάλα ονόματα του αγωνίσματος, ενώ και οι επιδόσεις είναι στα μέτρα της Ελληνίδας πρωταθλήτριας.

Πηγή: sportsfeed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου