Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

by

Article Preview


Η αυλαία στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού έπεσε, με τον Κώστα Δουβαλίδη να κάνει δεύτερη κούρσα στα 60μ. εμπόδια, στα ημιτελικά, που όμως έχασε ρυθμό στο μεσαίο εμπόδιο και τερμάτισε 7ος στη σειρά του με 7.79, ενώ τα 7.69 έδωσαν πρόκριση.

Στον τελικό, ο Τζαμαικανός Omar McLeod πήρε μια εμφατική νίκη με 7.41, ατομικό ρεκόρ και ισοφάριση της καλύτερης φετινής επίδοσης του Dimitri Bascou που ήταν τρίτος με 7.48, με τον συμπατριώτη του Pascal Martinot-Lagarde να τον κερδίζει στο τέλος, με 7.46. Δεν μπόρεσε να ανέβει ...
Διαβάστε περισσότερα
by

Article Preview


Με τον καιρό να είναι σύμμαχος εν μέρει -καθώς ανέβηκε παραπάνω από το επιθυμητό η θερμοκρασία- οι δρόμοι της Αθήνας γέμισαν δρομείς και φίλους για την 5η διοργάνωση του Ημιμαραθωνίου Αθηνών με περισσότερους απο 10.000 να αγωνίζονται.

Πάνω από 1200 δρομείς στον Ημιμαραθώνιο, 6500 στα 5χλμ και περίπου 2300 στα 3χλμ τερμάτισαν στη διοργάνωση ενώ υπήρξαν και πολλές συμμετοχές στα 1000μ. ΑμΕΑ και Special Olympics.

Τρία λεπτά πριν την έναρξη του Ημιμαραθωνίου, 2 αθλητές με ειδικές ...

by

Article Preview


Δεύτερο μετάλλιο για την ελληνική αποστολή στο Portland, καθώς η Βούλα Παπαχρήστου πήρε την 3η θεση στον τελικό του τριπλούν γυναικών -τον μοναδικό τελικό του πρωινού προγράμματος, την 3η ημέρα των αγώνων.

Η Παπαχρήστου ξεκίνησε με άκυρο άλμα, στο δεύτερό της έκανε 14,15μ. το οποίο και πανηγύρισε με χορευτική κίνηση, ενώ στη συνέχεια επιδίωξε το κάτι παραπάνω καθώς ακόμα και η πρώτη θέση με τα 14,41μ. που έκανε αμέσως η Yulimar Rojas από τη Βενεζουέλα, ήταν κάτι μέσα στις δυνατότητές της. Όμως τα υπόλοιπά άλματά της ήταν δυστυχώς όλα άκυρα - κάτι που συνεβη και με τη Rojas.

Εντωμεταξύ η ...
by

Article Preview


Η εισαγωγική ημέρα του παγκοσμίου πρωταθλήματος στο Portland ήταν μια γιορτή του επί κοντώ, με τα αγωνίσματα για άνδρες και γυναίκες να γίνονται παράλληλα σε 2 στρώματα και διαδοχικά οι προσπάθειες.

Η Κατερίνα Στεφανιδη μετά από ένα χρυσό κι ένα αργυρό σε παγκόσμια παίδων (2005 και 2007) και ένα χάλκινο σε παγκόσμιο Ε/Νεανίδων (2008) ήταν πλέον ώρα να πάρει μετάλλιο σε παγκόσμιο και στην κατηγορία γυναικών.


-> δηλώσεις Κ.Στεφανίδη

Η Στεφανίδη ήταν αλάνθαστη μέχρι και τα 4,80μ., επίδοση με την οποία πήρε και το χάλκινο, πίσω από το αμερικανικό δίδυμο.
Στη συνέχεια επιχείρησε μία φορά στα 4,85μ. και ...
by

Article Preview


Την τρίτη και προτελευταία ημέα των αγώνων στο Portland, την 5η θέση πήρε ο Κώστας Μπανιώτης στον τελικό του ύψους με 2,29μ., που υπερέβη με τη δεύτερή του προσπάθεια.

Πριν είχε περάσει χωρίς πρόβλημα τα 2,20μ. και τα 2,25μ., ενώ μετά τα 2,29μ. που είχαν υπερβεί 8 αθλητές ο πήχυς ανέβηκε στα 2,33μ. Εκεί ο Μπανιώτης δεν μπόρεσε να κάνει το ρεκόρ του, ενώ το ύψος πέρασαν ο Robert Grabarz με την πρώτη, ο Erik Kynard με τη δεύτερη και ο Gianmarco Tamberi με την τρίτη. Ο Barshim έχασε δύο προσπάθειες και άφησε την τρίτη για τα 2,36μ, όπου απέτυχε κι εκεί.

Τα 2,36μ. πέρασε μόνο ο Tamberi, με την πρώτη προσπάθεια. Ο ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου