Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

Θέλει παραπάνω από την 4η θέση

Ένα από τα αγωνίσματα με το υψηλότερο επίπεδο, είναι το ύψος των ανδρών. Εκεί όπου ο Κώστας Μπανιώτης έχει βλέψεις για κάτι καλύτερο από την 4η θέση του 2012 στην
Κωνσταντινούπολη.
Ο Έλληνας άλτης του ύψους έχει μια πολύ καλή σειρά αγώνων σε Τσεχία και Σλοβακία, ενώ και στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στο ΣΕΦ, έδειξε πως το ατομικό ρεκόρ είναι θέμα χρόνου για τον ίδιο. Με 2.33μ. φέτος και πολύ καλά άλματα στο 2.35μ. ο Μπανιώτης βρέθηκε πρώτος από όλους στις ΗΠΑ για να προετοιμαστεί όσο το δυνατόν καλύτερα και να προσαρμοστεί στην ώρα του Πόρτλαντ. Αυτό δείχνει πόσο αποφασισμένος είναι ο αθλητής του Γιώργου Τσούγκου.
Στους αντιπάλους του Έλληνα πρωταθλητή μπορεί να μην υπάρχουν οι Ρώσοι άλτες, όμως υπάρχει φοβερός ανταγωνισμός. Ο πιο φορμαρισμός αυτή τη στιγμή στον κόσμο, είναι ο Τζιανμάρκο Ταμπέρι ο οποίος έχει κάνει 2.38μ. και σε κανέναν από τους φετινούς του αγώνες δεν έχει πέσει κάτω από το 2.33μ. Υπάρχει και ο Μουτάζ Εσά Μπαρσίμ που έχει φέτος 2.36μ. όμως πάντα είναι μεταξύ των φαβορί για το χρυσό. Την τετράδα των αθλητών πάνω από το 2.35μ. συμπληρώνουν ο Βρετανός Κρις Μπέικερ (2.36.) και ο έτερος Ιταλός, Μάρκο Φασινότι (2.35μ.).
Υπολογίσιμοι αντίπαλοι είναι και ο Ντόναλντ Τόμας (2.33μ.), ο Ρόμπι Γκράμπαρζ (2.33μ.) ενώ ο Κινέζος Γκουοβέι Ζανγκ μπορεί να έχει μόλις… 2.30μ. φέτος αλλά δε θα πρέπει να λησμονούμε ότι ότι ήταν αργυρός στο Πεκίνο. Το ίδιο ισχύει και για τον γηπεδούχο αργυρό Ολυμπιονίκη του 2012 και πρωταθλητή ΗΠΑ, Έρικ Κίναρντ (2.30μ.) με τον τρίτο το 2014 στο Σόποτ, Ουκρανό Αντρίι Προτσένκο (2.30μ.)

Πηγή: sportsfeed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου