Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

Ένας Κινεζος γράφει ιστορία

Με τον Πιτσάρδο να τραυματίζεται και να μένει εκτός και τον Τέιλορ να μην έχει τον κλειστό στο πρόγραμμα, ένας Κινέζος βρίσκεται στην κορυφή και ετοιμάζεται να γράψει ιστορία στο τριπλούν.

Αν υπάρχει ένα αγώνισμα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού του Πόρτλαντ που στερείται σταρ, είναι το τριπλούν των ανδρών. Εκτός από τον κορυφαίο άλτη του κόσμου, Κριστιάν Τέιλορ, απόντες θα είναι και οι τρεις μεταλλιούχοι του Σόποτ. Ο Λιούκμαν Άνταμς λόγω της τιμωρίας της Ρωσίας δε θα μπορέσει να υπερασπιστεί τον τίτλο του, ενώ εκτός είναι και οι δυο Κουβανοί που πήραν αργυρό και χάλκινο στο Σόποτ, Ρεβέ και Πιτσάρδο.
Με αυτά τα δεδομένα, ο Κινέζος Μπιν Ντογκ μοιάζει να είναι το μεγάλο φαβορί καθώς φέτος έχει 17.41μ. και απέχει αρκέτα από τον διώκτη του, Αμερικανό Κρις Κάρτερ που έχει 17.06μ. Ο Ντονγκ ήταν φιναλίστ το 2012 στην Κωνσταντινούπολη και φέτος έχει δείξει σταθερότητα στα άλματα του, κάνοντας το ρεκόρ Ασίας (17.41μ.) ενώ πέντε μέρες αργότερα έκανε 17.25μ. Αν καταφέρει να πάρει το χρυσό μετάλλιο, θα γίνει ο τρίτος Κινέζος που θα το έχει πετύχει, μετά τον Ξιανγκ Λιου (60μ. εμπόδια, 2008) και Ξίμεϊ Σούι (σφαίρα, 1991).
Εκτός από τον Αμερικανό Κάρτερ, υπάρχουν και οι έμπειροι Νέλσον Εβόρα και Μπέντζαμιν Κομπαορέ που διεκδικούν μετάλλιο, ενώ ο νικητής του παγκόσμιου τουρ της IAAF, Ομάρ Κράντοκ είναι και αυτός στους υποψήφιους για το βάθρο. Αουτσάιντερ είναι ο Ισπανός, Πάμπλο Τορίχος που το 2015 κέρδισε το αργυρό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του κλειστού.

Πηγή: sportsfeed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου