Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

by

Article Preview


Σε συνέντευξη που έδωσε στο BBC ο πρόεδρος της IAAF Sebastian Coe, τόνισε ότι θα πρέπει να γίνουν ριζικές αλλαγές στον κλασσικό αθλητισμό για να γίνει πιο ελκυστικός σε όλους και κυρίως στα νέα παιδιά.

"Ο στίβος έχει γίνει βαρετός και αν θέλουμε να επιβιώσει, θα πρέπει να πάρουμε δραστικά μέτρα. Σε τέσσερα χρόνια θέλω να δείχνουμε τελείως διαφορετικοί." Αυτό δήλωσε χαρακτηριστικά στον παλιό πρωταθλητή μεσαίων αποστάσεων και νυν σχολιαστή του BBC, Steve Cram, που του πήρε τη συνέντευξη.

"Ξέρω ότι δεν θα είναι δημοφιλή τα μέτρα που θα πάρουμε, αλλά ...
by

Article Preview


Το πανελλήνιο πρωτάθλημα 20χλμ διεξήχθη την Κυριακή 27 Μαρτίου στα Μέγαρα, ενώ διεξήχθη και ημερίδα 10χλμ Ε/Ν, Π και 5χλμ Κ. Οι αγώνες ήταν και ένα κριτήριο πρόκρισης για το βαλκανικό βάδην Α/Γ, Ε/Ν, Π/Κ που θα γίνει 16 Απριλίου στη Φλώρινα.

Στο πρωτάθλημα συμμετείχαν και οι 3 αθλητές μας που έχουν ήδη το όριο για τους Ολυμπιακόυς Αγώνες κι έδειξαν σε καλή κατάσταση.

O Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ, μετά από την καλή εμφάνιση προ ημερών στο Dudince της Σλοβακίας (Permit Race Meeting) με 1:21.48, δεν πιέστηκε για να τερματίσει σε 1.26.05. Ο Παπαμιχαήλ ετοιμάζεται τώρα για τις 7-8 Μαίου και το παγκόσμιο Κύπελλο ομαδων (IAAF World Race Walking Team Championships)

Η Δέσποινα Ζαπουνίδου με ...

by

Article Preview


Η σειρά αγώνων πόλεων Run Greece, με αποστάσεις 10χλμ και 5χλμ, έκανε την πρεμιέρα της στην 4η χρονιά της διοργάνωσης, την Κυριακή 27 Μαρτίου στη Λάρισα.

Πάνω από 4000 δρομείς έλαβαν μέρος αλλά και αρκετός ο κόσμος κατά μήκος τς διαδρομής παρά το βροχερό καιρό, ενώ στον αγώνα έδωσαν το παρών και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κος Αγοραστός αλλά και πολλοί πρώην πρωταθλητές που αναδείχθηκαν στη Λάρισα όπως ο Στέλιος Δημοτσιος και η Μίνα Βανακάρα.
...
by

Article Preview


Ο Κενυάτης Geoffrey Kamworor υπερασπίστηκε τον τίτλο του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου δρόμου που έγινε στο Cardiff στην Ουαλία.

Ο Kamworor ξεκίνησε μάλιστα με πτώση στο γλιστερό δρόμο ενώ ο αγώνας εξελίχθηκε σε βροχή. Πέρασε επικεφαλής τα πρώτα 5χλμ σε 14.10 και τα 10χλμ σε 27.59 με τον συμπατριώτη του Karoki Muchiri μαζί και από 2 ακόμα Κενυάτες και Αιθίοπες ενώ κα ο Mo Farah είχε μια σχετικά ελεγχόμενη απόσταση και καλό ρυθμό, ακόμα κοντά και για το ευρωπαικό ρεκόρ του των 59.32.
Οι ...
by

Article Preview


Δεν έφταναν τα σκάνδαλα doping στους Ρώσους όπου η μια τιμωρία διαδέχεται την άλλη, αλλά υπάρχει και συνέχεια με τη...νέα μόδα, την ουσία Meldonium.
Όπως αναφέρει η Ρωσική Ομοσπονδία, 4 ακόμα Ρώσοι αθλητές στίβου έχουν βρεθεί θετικοί. χωρίς ακόμη να ανακοινωθουν ονόματα. Περίπου 40 Ρώσοι αθλητές απο 10 αθλήματα έχουν βρεθεί θετικοί από την αρχή του έτους, με ιδιαίτερα τρανταχτό το όνομα της πρωταθλήτριας του τέννις Sharapova μεταξύ τους.

Εντωμεταξύ, ο Ρώσος προπονητής βάδην Viktor Chegin τιμωρήθηκε ισόβια από κάθε αθλητική ενασχόληση υπό οποιαδήποτε σχετική ιδιότητα, όπως ανακοίνωσε η ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου