Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

Όλοι κόντρα στον Φιλιππίδη

Ο Κώστας Φιλιππίδης είναι ο μοναδικός Έλληνας που έχει ταξιδέψει στο Πόρτλαντ για να υπερασπιστεί τον τίτλο του. Το έργο του ιδιαίτερα δύσκολο καθώς παρόντες είναι οι κορυφαίοι φέτος επικοντιστές, δεν είναι όμως και ακατόρθωτο.

Από τη στιγμή που στο starting list υπάρχει το όνομα του Ρενό Λαβιλενί, τότε αυτομάτως είναι και το φαβορί. Άλλωστε φέτος έχει κάνει 6.03μ. (Γιάμπλονετς). Ο Γάλλος θέλει να επαναλάβει το… μοτίβο του 2012 όπου κέρδισε το χρυσό στο παγκόσμιο του κλειστού και μετά το χρυσό και στους Ολυμπιακούς. Τα πράγματα όμως δεν είναι τόσο απλά για τον Λαβιλενί ο οποίες έχει ηττηθεί τόσο από τον Φιλιππίδη, όσο και από τους Μπάρμπερ, Μπραζ με τον Βραζιλιάνο να έχει την πιο πρόφατη επικράτηση, τον περασμένο μήνα στο Βερολίνο.
Το επί κοντώ είναι τεχνικό αγώνισμα και δεν μπορούν να γίνουν εύκολα προβλέψεις. Σίγουρα θα μετρήσουν οι πετυχημένες προσπάθειες καθώς θεωρείται βέβαιο πως θα υπάρξουν αρκετοί αθλητές που θα ολοκληρώσουν στο ίδιο ύψος. Με το επίπεδο στο οποίο βρίσκεται πλέον το αγώνισμα, τα μετάλλια αναμένεται να κριθούν πάνω από το 5.85μ.
Ο Λαβιλενί (6.03μ.), ο Μπάρμπερ (6.00μ.), ο Μπραζ (5.93μ.), ο Κέντριξ (5.90) και Φιλιππίδης (5.84μ.) έχουν τον πρώτο λόγο για τα μετάλλια, ενώ και οι Λίσεκ, Σομπέρα, Γιαμαμότο (όλοι με 5.77μ.) δεν αποκλείεται να κάνουν την έκπληξη.

Πηγή: sportsfeed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου