Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

Για το παγκόσμιο ρεκόρ με… ράμματα

Ένας από τους μεγάλους σταρ του παγκόσμιου πρωταθλήματος κλειστού, είναι δίχως αμφιβολία ο Άστον Ίτον. Ο Αμερικανός καλείται στο Πόρτλαντ να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο έπταθλο, έστω και αν θα αγωνιστεί έχοντας κάνει έξι ράμματα στο κεφάλι.

Από το 2011 και το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Νταεγκού έχει να ηττηθεί σε αγώνα συνθέτων ο Ίτον. Χρυσος Ολυμπιονίκης το 2012, παγκόσμιος πρωταθλητής στο δέκαθλο το 2013 και το 2015 και στο έπταθλο το 2012 και το 2014. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως είναι το απόλυτο φαβορί και ο μεγάλος του αντίπαλος, είναι ο… εαυτός του.
Μπορεί το συνεδριακό κέντρο του Πόρτλαντ να μην του έφερε γούρι προς το παρόν καθώς τραυματίστηκε με τον πιο απίθανο τρόπο καθώς προσγειώθηκε στο κεφάλι του, ένα κοντάρι από το επί κοντώ το οποίο τον οδήγησε στο νοσοκομείο και να κάνει έξι ράμματα. Ωστόσο όμως, το γεγονός ότι για πρώτη φορά θα διεκδικήσει μεγάλο τίτλο μπροστά στους συμπατριώτες του, τον κάνει να ξεπερνά τα… ράμματα και να βάζει στόχο το παγκόσμιο ρεκόρ (6.645 βαθμοί, 2012 Κωνσταντινούπολη) το οποίο έτσι και αλλιώς του ανήκει, όπως δική του είναι και η δεύτερη καλύτερη επίδοση στην ιστορία του αγωνίσματος (6.632β. στο Σόποτ).
Ο Αμερικανός βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, αν και δεν έχει κάνει αγώνα επτάθλου. Ισοφάρισε όμως το ατομικό του ρεκόρ στο επί κοντώ με 5.40μ. τον περασμένο μήνα στη Βοστόνη, ενώ έκανε 7.53 στα 60μ. εμπόδια. Επίσης στα 60μ. έκανε 6.80, ενώ στο μήκος 7.60μ. κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος των ΗΠΑ.
Ο πιο δυνατός αντίπαλςο του Ίτον, είναι ο συμπατριώτης του, Κέρτις Μπιτς ο οποίος κέρδισε τον τίτλο στο πρωτάθλημα συνθέτων των ΗΠΑ με 6.075μ. Δυνατός είναι και ο Ουκρανός Ολέξι Κασιάνοφ που ήταν δεύτερος στην Κωνσταντινούπολη και φέτος έχει 5.979β. ενώ το ατομικό του είναι 6.254β.
Ο Ισπανός Χόρχε Ουρένα ταξίδεψε στο Πόρτλαντ έχοντας κάνει ατομικό ρεκόρ με 6.076β. και είναι από τα αουτσάιντερ.

Πηγή: sportsfeed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου