Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Τα δύο χρυσά στο επί κοντώ

Ξημερώματα Παρασκευής, ο Κώστας Φιλιππίδης θα ξεκινήσει την προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου του, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου του Πόρτλαντ. Ο Έλληνας πρωταθλητής του επί κοντώ, είναι ο μοναδικός στην ιστορία του αγωνίσματος που έχει πάρει δύο χρυσά μετάλλια για μία διοργάνωση!

Όχι δεν πρόκειται για λάθος. Στον Κώστα Φιλιππίδη δόθηκαν δύο χρυσά μετάλλια για την πρωτιά το 2014 στο Σόποτ. Το πρώτο το πήρε αμέσως μετά το τέλος του αγώνα και το δεύτερο, ένα χρόνο αργότερα στο ΟΑΚΑ…
Ο Έλληνας πρωταθλητής, δεν μπόρεσε να χαρεί το πρώτο μετάλλιο για πολύ, καθώς λίγους μήνες μετά τον αγώνα στο Σόποτ και ενώ βρισκόταν στη Σαγκάη για να αγωνιστεί στο ντάιαμοντ λιγκ, διαρρήκτες εισέβαλαν στο σπίτι του στην Αθήνα και μεταξύ άλλων στα κλοπιμαία τους βρέθηκε και το μονάκριβο χρυσό μετάλλιο του παγκόσμιου πρωταθλήματος του 2014.
Η απογοήτευση του Κώστα ήταν τεράστια, διότι δεν μπορούσε να φανταστεί πως ότι πολυτιμότερο και σημαντικότερο είχε κατακτήσει σε όλη την καριέρα του μέχρι σήμερα είχε εξαφανιστεί και δεν θα επέστρεφε ποτέ στην κατοχή του. Ο Κώστας όμως στάθηκε τυχερός στην ατυχία του και παρόλο που σε περίπτωση κλοπής δεν προβλέπεται αντικατάσταση μεταλλίου, χάρη στο ενδιαφέρον των ανθρώπων της παγκόσμιας ομοσπονδίας δόθηκε λύση.
Οι Πολωνοί διοργανωτές του παγκόσμιου πρωταθλήματος προχώρησαν στην αναπαραγωγή και αποστολή του χρυσού μεταλλίου με μεγάλη τους χαρά και στις 22 Μαρτίου 2015 το χρυσό μετάλλιο του επί κοντώ από το παγκόσμιο του 2014 στο Σόποτ βρέθηκε και πάλι στα χέρια του Έλληνα δικαιούχου Κώστα Φιλιππίδη (αφού πρώτα πέρασε από αυτά ενός άλλου μεγάλου Έλληνα αθλητή που βοήθηκε στη μεταφορά του). «Ομολογώ πως δεν περίμενα πως θα συνέβαινε κάτι τέτοιο, είναι ένα απρόσμενο δώρο και νοιώθω σχεδόν την ίδια χαρά με την στιγμή της απονομής, ένα απλό ευχαριστώ ίσως να είναι πολύ λίγο, αλλά δεν ξέρω τι άλλο μπορώ να κάνω για να εκφράσω το πόσο ευγνώμων είμαι στους ανθρώπους, που σκέφτηκαν και πήραν αυτήν την όμορφη πρωτοβουλία αντιλαμβανόμενοι τι σημαίνει για έναν αθλητή να του κλέβουν το πιο πολύτιμο μετάλλιο της καριέρας του», είχε δηλώσει τότε ο Κώστας Φιλιππίδης στο Sportsfeed.
Σε λίγες ώρες, ο αθλητής του Δημήτρη Κυττέα θα πιάσει και πάλι τα κοντάρια του και θα αγωνιστεί στον τελικό του συνεδριακού κέντρου του Πόρτλαντ. Εμείς του ευχόμαστε να ανέβει και πάλι στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου για να… τριτώσει το καλό στον κλειστό.
Όσο για το κλεμμένο μετάλλιο, κάπου στην Ελλάδα, πιθανότητα εντός Αθήνας, βρίσκεται ακόμα ένας κάτοχος χρυσού μεταλλίου παγκοσμίου πρωταθλήματος…
Η στιγμή της απονομής του χρυσού στο… ΟΑΚΑ.

Πηγή: sportsfeed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου