Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Η Καρδίτσα στο χάρτη του παγκόσμιου βάδην

Το βάδην στην Ελλάδα είναι το αγώνισμα των… ανεπιθύμητων. Η ομοσπονδία το έχει ως αναγκαίο «κακό» και μάλιστα, δε διοργανώνει καν πανελλήνιο πρωτάθλημα με διεθνείς κανονισμούς. Και όμως, οι βαδιστές τα πήγαν περίφημα στο Ρίο.
Πηγή: sportsfeed.gr
Στους Ολυμπιακούς η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε από τρεις αθλητές που κανονικά ήταν τέσσερις αλλά λόγω της γνωστής γκάφας, η Ζαπουνίδου έμεινε στην Αθήνα. Τελικά αγωνίστηκαν οι έμπειροι Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη και η ανερχόμενη Παναγιώτα Τσινοπούλου. Οι δύο πρώτοι πραγματοποίησαν εκπληκτικές εμφανίσεις στα 20χλμ. έχοντας 20η και 15η θέση αντίστοιχα που τους κατατάσσουν 7ο και 5η στην εσωτερική κατάταξη της ελληνικής αποστολής του στίβου.
Οι συγκεκριμένοι αθλητές είναι και από τους ελάχιστους της συνολικής Ολυμπιακής αποστολής που όντως προετοιμάστηκαν σαν… φτωχοί συγγενείς. Ότι οικονομική ενίσχυση έλαβαν ήταν από το πρόγραμμα της ΔΟΕ (10.652 ευρώ) και τίποτα άλλο. Δεν είχαν χορηγούς για να τους καλύψουν όλες τις ανάγκες όπως συνέβει με τους περισσότερους της ελληνικής αποστολής.
Παπαμιχαήλ και Ντρισμπιώτη, είναι αυτή τη στιγμή ότι καλύτερο έχει να παρουσιάσει ο αθλητισμός της Καρδίτσας. Μάλιστα πρόκειται για αθλητές που αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν την πόλη τους και προπονούνται εκεί όλο το χρόνο. Ο Παπαμιχαήλ ασταμάτητα κάθε μέρα για να μη χάσει το ρυθμό του και η Ντρισμπιώτη όποτε μπορεί και της το επιτρέπει το ωράριο από τη… δουλειά της. Πολλές φορές μάλιστα οι προπονήσεις της, είναι μεταμεσονύχτες γιατί μόνο τότε έχει χρόνο.
«Δυστυχώς είμαστε μόνοι μας. Ότι κάνουμε είναι από αγάπη για το αγώνισμα μας» δήλωσε στο Sportsfeed ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ ο οποίος την ημέρα που αγωνίστηκε στα 50χλμ. μετά τον αγώνα του αντί να φύγει για αποθεραπεία, έμεινε στο Ποντάλ για να βοηθήσει Ντρισμπιώτη και Τσινοπούλου στον αγώνα τους! «Το γνωρίζουμε καλά ότι θα συνεχίσουμε μόνοι μας αυτήν την πορεία. Δυστυχώς… Λίγη βοήθεια αν θα είχαμε τα αποτελέσματα θα ήταν ακόμα καλύτερα» είναι τα λόγια του κορυφαίου Έλληνα βαδιστή και μαζί του συμφωνεί και η… έκπληξη της ελληνικής αποστολής. Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη με ελάχιστη προετοιμασία και έχοντας αποφασίσει μετά τους Ολυμπιακούς να σταματήσει, αγωνίστηκε, τερμάτισε 15η και πλέον το σκέφτεται. «Όλο αυτό που έγινε ήταν πολύ δύσκολο για μένα. Πρέπει να δουλεύω και να προπονούμαι όποτε έχω χρόνο. Εγώ δεν είμαι σαν τον Αλέξανδρο που βαδίζει ατελείωτα χιλιόμετρα κάθε μέρα και είναι αφοσιωμένος σε αυτό που κάνει, θυσιάζοντας πολλά πράγματα. Είμαι και 32 χρονών και πρέπει να κάνω οικογένεια. Πριν τους Αγώνες ο σύζυγος μου με πίεζε να σταματήσω. Τώρα συμβαίνει το αντίθετο! Η αλήθεια είναι ότι μου άρεσε όλη η εμπειρία με το Ολυμπιακό χωριό, η συναναστροφή με τους άλλους αθλητές, ο αγώνας… Όλα αυτά ήταν πρωτόγνωρα για μένα κα μία εξαιρετική εμπειρία» δήλωσε η Ντρισμπιώτη που όμως, πέρα από το θέμα της εργασίας και της οκογένειας αντιμετωπίζει τα ίδια ακριβώς προβλήματα με τον Αλέξανδρο. Ανήκεια σε ένα παραμελημένο αγώνισμα.
Ο Ολυμπιακός κύκλος του Ρίο έκλεισε και ανοίγει αυτός του Τόκιο. Στο ενδιάμεσο υπάρχουν αρκετές διοργανώσεις και είναι σίγουρο πως η Καρδίτσα θα είναι παρούσα σε όλες, αρκεί φυσικά οι δύο αθλητές να έχουν την υποστήριξη που πρέπει, τόσο από την ομοσπονδία που πρέπει επιτέλους να προσέξει και να στηρίξει το βάδην, όσο και από την τοπική κοινωνία. Άλλωστε αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές της Καρδίτσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου