Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

by

Article Preview


Μια φοβερή αναμέτρηση επικοντώ μεταξύ του ..γηπεδούχου Thiago Braz daSilva και του παγκόσμιου ρέκορντμαν Γάλλου Renaud Lavillenie κράτησε από την αρχή μεχρι και αρκετά μετά το τέλος του προγράμματος το βράδυ της 4ης ημέρας των αγώνων στίβου στο Ριο, με θριαμβευτή τον Βραζιλιάνο με 6,03μ. και νέο Ολυμπιακό και εθνικό ρεκόρ.

Στην αρχή του αγωνίσματος, λόγω έντονης βροχόπτωσης ο τελικός διακόπηκε για περίπου 1 ώρα, ενω είχαν γίνει μονάχα 3 αποτυχημένες προσπάθειες. οι οποίες δεν μέτρησαν τελικά.

Ο Κωστας Φιλιππίδης ξεκίνησε με επιτυχημένη προσπάθεια ...
by

Article Preview


Με βροχή ξεκίνησε το βραδινό πρόγραμμα της 4ης ημέρας των αγώνων στίβου στο Ρίο, δημιουργώντας προβλήματα στους αθλητές, ιδίως στις δισκοβόλους και τους επικοντιστές, με τα αγώνίσματα να διακόπτονται προσωρινά. Η αναμέτρηση του daSilva με τον Lavillenie με νικητή τελικά τον Βραζιλιάνο με 6,03μ. στο επικοντώ (δείτε->εδώ), η νέα επικράτηση του Rudisha στα 800μ. αλλά και η νίκη της Miller επί της Felix στα 400μ. ξεχώρισαν στο πρόγραμμα (δείτε->εδώ).

Στα προκριματικά των 110μ. με εμποδια στην αρχή του προγράμματος, στην 1η σειρά ο Τζαμαικανός McLeod που προβάλλει ...




by

Article Preview


Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του 2012 -με παγκόσμιο ρεκόρ- ο Κενυάτης David Rudisha, μπορεί να αντιμετώπισε προβλήματα την τελευταία χρονιά και να μην φαινόταν ξεκάθαρο φαβορί στα 800μ., όμως στο Rio βελτίωσε πάνω από 1 δευτερόλεπτο τη φετινή του επίδοση και κέρδισε χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα, με 1.42.15.

Ο Alfred Kipketer, ο νικητής στην Κένυα έκανε ένα γρήγορο πέρασμα στα 400μ., κάτω από 50", έριξε απότομα ρυθμό και ο Rudisha ήρθε να τρέξει 200μ. πλάι του. Ο Γάλλος Bosse και ο Αλγερινός Makhloufi, παρέμειναν στην καταδίωξή τους. Μετά τα 600μ. ο Rudisha ξέφυγε ενώ στην τελική ευθεία ο Taoufik Makhloufi -χρυσός Ολυμπιονίκης στα 1500μ. τα 2012- πέρασε 2ος και προσπάθησε να πιέσει και τον Rudisha, τερματίζοντας σχετικά κοντά του με εθνικό ρεκόρ 1.42.61.
Τον σφιγμένο πια Bosse, πέρασε και ο Αμερικανός Clayton Murphy που ...
by Article Preview


Ένα φοβερό παγκόσμιο ρεκόρ επισκίασε ακόμα και τη νίκη του Bolt στα 100μ. (δείτε->εδώ), την 3η ημέρα των αγώνων στίβου στο Rio.

Ο 24χρονος ΝοτιοΑφρικανός Wayde van Niekerk που πέρυσι εντυπωσίασε κερδίζοντας το παγκόσμιο πρωτάθλημα, τρέχοντας ...απομονωμένος στον 8ο διάδρομο, τερμάτισε τα 400μ. σε 43.03 κι άφησε στην ιστορία το ρεκόρ του M.Johnson που κρατούσε από το παγκόσμιο του 1999 με 43.18.

Ο van Niekerk βρέθηκε κοντά στο να κατέβει και τα 43", κάτι που πιθανότατα θα πετύχαινε εάν έτρεχε σε πιο κεντρικό διάδρομο (είχε περάσει 2ος ταχύτερος 2ος σειράς από τον προκριματικό και πήρε εξωτερικό διάδρομο) -ή ακόμα έχοντας και καλύτερη αντίδραση από τα 0.181 που μετρήθηκε.

Πιο πίσω, στον 6ο και 5ο διάδρομο οι 2 προηγούμενοι Ολυμπιονίκες, ...
 
 
 





by

Article Preview


Η ιστορία έγραψε και πάλι Usain Bolt!
Λίγο μετά τον τελικο των 400μ με το παγκόσμιο ρεκόρ του vanNiekerk (δείτε->εδώ), ο ανίκητος 30χρονος Τζαμαικανός κέρδισε για 3η συνεχόμενη φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες τα 100μ., με 9.81 και με διαφορά από τον Ολυμπιονίκη της Αθήνας, τον 34χρονο Justin Gatlin -που ήταν μπροστά στα πρώτα μισά της κούρσας και τερμάτισε σε 9.89 και τον 22χρονο Καναδό Andre deGrasse που πήρε την 3η θέση με ατομικό ρεκόρ 9.91.

Εκτός βάθρου έμεινε ο έτερος σπουδαίος Τζαμαικανός, ο Yohan Blake με 9.93, ενώ ακολούθησαν και ο ΝοτιοΑφρικανός Akani Simbine με 9.94 και ο Ben Youssef Meite από την Ακτή Ελεφαντοστού με εθνικό ρεκόρ 9.96. Πάνω από τα 10" έκαναν δύο μεγάλα ονόματα του αγωνίσματος, ...
by

Article Preview


Το ξεκίνημα της τέταρτης μέρας του στίβου στο Rio μας επιφύλασσε ένα ακόμη μεγάλο παγκόσμιο ρεκόρ. Το πέτυχε η Πολωνή Anita Wlodarczyk με 82,29μ. στη σφυροβολία, ξεπερνώντας κατα 1,21μ. το δικό της προηγούμενο ρεκόρ-81,08μ.- από πέρσι. Η Wlodarczyk πήρε τα ηνία στο αγώνισμα από την πρώτη προσπάθεια με βολή στα 76,35μ, βελτιώθηκε στη δεύτερη με 80,40μ. και νέο Ολυμπιακό ρεκόρ και έκανε το παγκόσμιο ρεκόρ στην τρίτη της προσπάθεια.

Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η χάλκινη Ολυμπιονίκης του Πεκίνου, η Κινέζα Wenxiu Zhang με 76,75μ. στην πέμπτη της προσπάθεια,ενώ από τη δεύτερη προσπάθεια όπου έριξε 75,06μ., ήταν σταθερά στη δεύτερη θέση μέχρι το τέλος του τελικού.

Μεγάλη μάχη έγινε για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου που άλλαζε χέρια από προσπάθεια σε προσπάθεια.Τελικά το κατέκτησε στην τελευταία της βολή και με εθνικό ρεκόρ η ...
Διαβάστε περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου