Κυριακή 14 Αυγούστου 2016

by

Article Preview


Σπουδαίοι αγώνες έγιναν και τη 2η ημέρα του στίβου στο Ρίο όπου ξεχώριε ο τελικός των 100 γυναικών με νικητρια την Τζαμαικάνη Elaine Thompson (δείτε->εδώ)

Ο Κώστας Φιλιππίδης πήρε την πρόκριση για τον τελικό του επικοντώ που θα γίνει τη Δευτέρα 15 Αυγούστου (ξημερώματα Τρίτης για Ελλάδα).
Ο Φιλιππίδης πέρασε με την πρώτη τα 5,30μ. και 5,45μ., με τη δεύτερη τα 5,60μ. και μετά με την πρώτη τα 5,70μ. εξασφαλίζοντας ουσιαστικά την πρόκριση -ισοφαρίζοντας και τη φετινη του επίδοση στον ανοικτό

Ο Γάλλος ρέκορντμαν Renaud Lavillenie ξεκίνησε σε αυτό το ύψος περνώντας το με τη 2η προσπάθεια, ενω Kendricks και daSilva το πέρασαν με την πρώτη. Barber, Xue, Lisek, Chiaraviglio, Kudlicka πέρασαν και αυτοί τα 5,70, ενώ πρόκριση έδωσε και το 5,60μ. για 3 που δεν είχαν άλλη χαμένη προσπάθεια. Εκτός τελικου έμειναν μεταξύ άλλων οι Πολωνοι Wojciechowski, Sobera, οι Γερμανοί Holzdeppe, Scherbath, Dilla και οι Γάλλοι Menaldo, Joseph.

Μάχη μέχρι τέλους έγινε στο 7θλο.
Στον ακοντισμό ...
by

Article Preview


Ο τελικός των 100μ αναμενόταν με μεγάλο ενδιαφέρον, με 3 αθλήτριες της Τζαμάικα, μεταξύ αυτών την νικήτρια εκεί Elaine Thompson και την Ολυμπιονίκη το 2008 και το 2012 Shelly-Ann Fraser, 2 Αμερικανίδες, την Ολλανδέζα Schippers και από μια από Τρινινταντ και από Ακτή Ελεφαντοστού.

Τελικά νικήτρια ήταν η Elaine Thompson που δεν έδωσε περιθώρια μετά τα μισά της κούρσας, με χρόνο 10.71 κι έτσι η Τζαμάικα διατήρησε τα πρωτεία στα 100 μέτρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Δεύτερη ήταν η Tori Bowie από τις ΗΠΑ με 10.83. -και με την ταχύτερη και ίσως τυχερή αντίδραση στους βατήρες (0.112) ενω βεβαια στα πρώτα μέτρα καλύτερη ήταν η δις χρυσή Ολυμπιονίκης Shelly-Ann Fraser, που τελικά τερμάτισε
τρίτη με χρόνο 10.86 και τέταρτη με ίδιο χρόνο με διαφορά χιλιοστών και ατομικό ρεκόρ, η Ta Lou από την Ακτή Ελεφαντοστού.
Η Dafne Schippers έμεινε στην πέμπτη θέση με επίδοση 10.90 και κοιτάει πλέον τα 200μ, ενώ έκτη έμεινε η Αhye από το Τρίνινταντ με 10.92 και έβδομη η Αμερικάνα Gardner με 10.94.
Ήταν η πρώτη κούρσα ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου