Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Η Ελλάδα μετακομίζει στη Λωζάνη

Οι Ολυμπιακοί τελείωσαν όχι όμως και οι αγώνες. Πέντε Έλληνες αθλητές και αθλήτριες βρισκονται στο δρόμο για τη Λωζάνη όπου θα αγωνιστούν στο ντάιαμοντ λιγκ.
Πηγή: sportsfeed.gr
Ρίο Θανάση Νικολάου
nikolaou@sportsfeed.gr follow me @ThanNikolaou
φωτογραφίες Αγγελος Ζυμάρας
azsportsimages.com
Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή (ολική/μερική/περιληπτική/κατά παράφραση) των φωτογραφιών του Sportsfeed.gr με οποιονδήποτε τρόπο χωρίς τη προηγούμενη γραπτή άδεια (Ν. 2121/1993).
Την αρχή θα κάνει η Βούλα Παπαχρήστου στο τριπλούν των γυναικών, όπου θα βρεθεί αντιμέτωπη με την τριάδα του βάθρου των Ολυμπιακών (Ιμπάργκουεν Ρόχα, Ριπάκοβα) καθώς και την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Πορτογαλίδα Πατρίτσια Μαμόνα. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, με το 14.73μ. που έχει κάνει φέτος, έχει την τέταρτη καλύτερη επίδοση απο τις συμμετέχουσες.
Στο επί κοντώ των ανδρών, ο Κώστας Φιλιππίδης θα αντιμετωπίσει τους ίδιους αθλητές με το Ρίο, εκτός από τον χρυσό Ολυμπιονίκη, Τιάγκο Μπραζ που επέλεξε να μην ταξιδέψει στη Λωζάνη. Παρόντες όμως θα είναι ο Ρενό Λαβιλενί, ο Σον Μπάρμπερ που δεν τα πήγε καλά στο Ρίο, καθως και ο φορμαρισμένος Σαμ Κέντριξ. Παρούσα και η τριάδα των Πολωνών (Σόμπερα, Λίσεκ, Βοϊτσετσόφσκι).
Την ευκαιρία για έναν καλό αγώνα στο ύψος θα έχει ο Κώστας Μπανιώτης. Ο αθλητής του Γιώργου Τσούγκου θα βρεθεί αντίπαλος με τους Μπαρσίμ, Μπονταρέγκο, Κίναρντ, Γκράμπαρζ και Τόμας σε έναν αγώνα που αναμένονται υψηλές επιδόσεις.
Τον τελικό των 110μ. εμποδίων που δεν έτρεξε στο Ρίο, θα έχει την ευκαιρία να τον τρέξει στη Λωζάνη ο Κώστας Δουβαλίδης. Με αντιπάλους τους Μακλάουντ, Ορτέγκα, Μπασκού, Όλιβερ, Μπελοσιάν, Μαρτινό-Λαγκάρντ και Μπάτζι, ο Έλληνας πρωταθλητής θέλει να κάνει πανελλήνιο ρεκόρ και να κλείσει τη σεζόν με αυτόν τον τρόπο. Άλλωστε μέχρι στιγμής είναι η πρώτη σεζόν που δεν τα έχει καταφέρει ακόμα, αν και ξεκίνησε εντυπωσιακά.
Τις ελληνικες συμμετοχές κλείνει ο Λυκούργος Τσάκωνας στα 200μ. Αυτή τη φορά δε θα χρειαστεί να τρέξει στην 1η διαδρομή και με αντιπάλους τους Έντουαρντ, Φόρτε, Μαρτίνα και Μπράουν θέλει να βελτιώσει το φετινό 20.31.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου