Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Πάει για ρεκόρ ο Δουβαλίδης

az_praha__0218
Όσο ασχολείται ο Κώστας Δουβαλίδης με τον στίβο και τα υψηλά εμπόδια, δεν έχει υπάρξει χρονιά που να μην βελτιώσει το ατομικό του ρεκόρ, που είναι φυσικά και το πανελλήνιο ρεκόρ στα 110 μέτρα. Εκτός από φέτος.
Πηγή: sportsfeed.gr
Ο Δραμινός εμποδιστής βρέθηκε σε εξαιρετική κατάσταση στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Στον προκριματικό κατέκτησε την πρώτη θέση με βροχή, επιτυγχάνοντας ένα 13.41 τρέχοντας ουσιαστικά μόνος του από την εσωτερική διαδρομή καθώς ο διπλανός του ακυρώθηκε στην εκκίνηση και αποκλείστηκε από τον αγώνα. Η χαρά που είχε αμέσως μετά την κούρσα, δεν περιγράφεται εύκολα με λόγια.
Στα ημιτελικά αν και προκρίθηκε εκεί με τον έκτο καλύτερο χρόνο, έμεινε πέμπτος στην (αρκετά γρηγορη) σειρά του, χωρίς να μπορέσει να επαναλάβει τον χρόνο που είχε κάνει μια μέρα νωρίτερα. Αν τον είχε επαναλάβει, μάλλον θα παίρναγε στον τελικό, όμως με το 13.47 κατέκτησε τελικά την 13η θέση στην γενική κατάταξη.
Όχι άσχημα, αλλά ο Δουβαλίδης ήθελε τελικό και για τον λόγο αυτόν, ο ίδιος μονολογούσε αμέσως μετά ότι αν είχε κάνει το ρεκόρ που κάθε χρόνο επιτυγχάνει, με εξαίρεση μέχρι στιγμής φέτος, θα μπορούσε να έχει πάει καλύτερα στο Ρίο. Αυτό το ρεκόρ έχει σταματήσει πλέον στο 13.33 από πέρυσι στο διεθνές μίτινγκ της ουγγρικής πόλης Σεκεσφεχερβάρ.
Αυτό το ρεκόρ ενδεχομένως θα έχει την ευκαιρία να καραρρίψει το βράδυ ο Δουβαλίδης. Συμμετέχει στο Diamond League της Λωζάννης, σε μια γρήγορη πίστα και σε μια γρήγορη κούρσα. Σε έναν αγώνα που θα μπορούσε να είναι και ο τελικός που δεν κατάφερε να τρέξει στην Βραζιλία.
Μακλάουντ, Ορτέγκα, Μπελοσιάν, Μπασκού, Μαρτινό Λαγκάρντ, Όλιβερ και Μπάτζι είναι οι άλλοι επτά εμποδιστές που θα λάβουν μέρος στον αγώνα. Αν και ο ίδιος προτιμά να είναι μετρημένος στις δηλώσεις του, το παρελθόν του το δείχνει. Κάθε χρόνο βελτιώνει τον εαυτό του.
Ο Δραμινός εμποδιστής κατεβαίνει στον αγώνα επιδιώκοντας να τρέξει πρωτίστως για τον εαυτό του. Και όταν το κάνει αυτό, συνήθως πάει για ρεκόρ…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου