Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Πανζουρλισμός στην άφιξη της Κατερίνας

Ήταν λίγο πριν τις πέντε το απόγευμα, όταν με οκτάλεπτη καθυστέρηση, προσγειώθηκε το αεροσκάφος από το Παρίσι (ενδιάμεση στάση του ταξιδιού) που μετέφερε στην Ελλάδα την χρυσή Oλυμπιονίκη του άλματος επι κοντώ Κατερίνα Στεφανίδη. Στον χώρο των αφίξεων επικράτησε πανικός.
Πηγή: sportsfeed.gr
Μπορεί να μην διαθέτουμε 12 κανάλια, αλλά συνολικά 12 κάμερες καταγράψαμε να βρίσκονται στημένες στον χώρο και να περιμένουν να καταγράψουν τις στιγμές της επιστροφής της στην πατρίδα. Επίσης, αντίστοιχα μικρόφωνα. Διπλάσιος αριθμός δημοσιογράφων. Αρκετοί ακόμα που κατέγραφαν με τα κινητά τους. Οι φωτογράφοι, προσέστε και τον απλό κόσμο και αντιλαμβάνεστε ότι δημιουργήθηκε ένας μικρός χαμός.
Επί της υποδοχής ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος (που είχε επιστρέψει με άλλη πτήση νωρίτερα αλλά έρχεται και ευποδέχεται αυτοπροσώπως τον καθέναν που επιστρέφει από το Ρίο), ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός και ο Βασίλης Σεβαστής από το ΔΣ του ΣΕΓΑΣ. Ωστόσο οι κάμερες ούτε που ενδιαφέρθηκαν για αυτούς. Η απόλυτη σταρ για την οποία μαζεύτηκαν όλα τα media της ήταν η Κατερίνα και ο σύζυγος – προπονητής της Μιτς Κρίερ.
Για περισσότερο από 20 λεπτά η Κατερίνα Στεφανίδη απαντούσε στην κάθε πιθανή και απίθανη ερώτηση που μπορούσε να δεχθεί, ευρισκόμενη ουσιαστικά σε… εθνικό δίκτυο, αφού ξαφνικά τα πιο πολλά κανάλια θυμήθηκαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες που ψιλοσνόμπαραν την περίοδο της διεξαγωγής τους και συνδέθηκαν με το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για να μεταδώσουν την άφιξη της μεγάλης θριαμβεύτριας.
Όταν πήγαν να την ρωτήσουν για την Ισινμπάεβα, διέκοψε την δημοσιογράφο που προσπαθούσε να της κάνει το σχετικό ερώτημα σχολιάζοντας «εγώ κέρδισα, σταθείτε αν θέλετε στην δική μου επιτυχία, ας μην επεκταθούμε σε τέτοια ζητήματα». Για το θέμα που έχει δημιουργηθεί με την «Αυγή», η Κατερίνα Στεφανίδη έδειξε άγνοια ακόμα και για την ύπαρξή της συγκεκριμένης εφημερίδας και πέταξε το καρφί της: «Εγώ αυτό που είπα είναι ότι έχω κερδίσει και σε πανευρωπαϊκό και μετάλλια σε παγκόσμιο, αλλά εσείς ασχολείστε τώρα μαζί μας, κάθε τέσσερα χρόνια».
Η Κατερίνα Στεφανίδη χάρισε στις κάμερες και το πολυπόθητο φιλί με τον σύζυγό της που απαιτούσαν οι δημοσιογράφοι, ενώ για ακόμα μια φορά του αφιέρωσε το μετάλλιο καθώς «το πίστευε περισσότερο από εμένα». Αποκάλυψε ότι για τέσσερις ημέρες θα μείνει Ελλάδα έχοντας αρκετά φορτωμένο πρόγραμμα, ακολούθως έχει τους δυο αγώνες στο Diamond League με τον μεγάλο τελικό στις Βρυξέλλες (όπου όπως όπως έλεγε και ο Μιτς Κρίερ θα πάμε πλέον« πρωτίστως για να το χαρούμε και να ολοκληρώσουμε όμορφα την σεζόν», έχοντας εξασφαλίσει και εκεί την πρώτη θέση) και μετά θα έχει ολιγοήμερες διακοπές – είτε σε κάποια ελληνικά νησιά είτε στον… Ειρηνικό Ωκεανό, μακριά από αδιάκριτα βλέμματα και φωτογραφικά φλας.
Για το τέλος, ευχήθηκε το μετάλλιό της να φέρει περισσότερα μικρά παιδιά στον στίβο και ειδικότερα στο επικοντώ. Και ως πρέσβειρα άλλωστε του αγωνίσματος στην χώρα μας, παρά την κούραση και την ταλαιπωρία του πολύωρου ταξιδιού, η Κατερίνα Στεφανίδη μία ολόκληρη ώρα μετά την άφιξή της, παρέμενε στον χώρο μαζί με το μετάλλιό της και δεν αρνούνταν να δώσει σε όποιον της ζητούσε ένα αυτόγραφο ή κατά τις επιταγές της εποχής μία «selfie», χαρίζοντας απλόχερα σε όλους- μηδενός εξαιρουμένου – αυτό το ιδιαίτερο αυτό χαμόγελο που την χαρακτηρίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου