Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Ψυχάρες Μερούσης – Καλομοίρης

Ένας πεισματάρης Χιώτης και ένας δρομέας της… διπλανής πόρτας κράτησαν ψηλά την ελληνική σημαία την τελευταία μέρα των Ολυμπιακών Αγώνων, στο ιστορικότερο αγώνισμα τους. Το μαραθώνιο..
Πηγή: sportsfeed.gr
Ο Χριστόφορος Μερούσης έτρεξε τη διαδρομή έχοντας ταλαιπωρηθεί από ουρολοίμωξη για την οποία δεν πόλαβε να πάρει αντιβίωση και κουβαλώντας ένα ολόκληρο νησί που τον στήριξε στις πλάτες του. Ο Μιχάλης Καλομοίρης ολοκλήρωσε το όνειρο κάθε ερασιτέχνη δρομέα δουλεύοντας μεθοδικά όλον αυτόν τον καιρό με τις… γραφειοκρατικές λεπτομέρειες. Οι δύο τους κατάφεραν να τερματίσουν έναν εξαιρετικά δύσκολο μαραθώνιο με πολλές στροφές και βροχή. Δεν έχει σημασία το 2:29:39 του Μερούση και το 2:37:03 του Καλομοίρη. Το πιο σημαντικό είναι ότι δεν τα παρατήσαν και η Ελλάδα ολοκλήρωσε δύο μαραθώνιους στο Ρίο έχοντας 5 στα 5 στους τερματισμούς. Για να αντιληφθείτε πόσο δύσκολος ήταν σήμερα ο μαραθώνιος:
– Οι Κενυάτες κατέβασαν τρεις αθλητές. Ο Κιπτσόγκε πήρε το χρυσό. Ο Γουέσλι Κορίρ του 2:06.83 εγκατέλειψε. Ο νικητής του μαραθωνιου της Νέα Υόρκης 2015, Στάνλεϊ Μπίγουοτ που έχει 2:03.51 εγκατέλειψε.
– Ο Αιθίοπας Τεσφαγιέ Αμπέρα που έχει κάνει φέτος 2:04.24, εγκατέλειψε.
– Ο Ιταλός Ντανιέλε Μεούτσι που πέρσι ήταν όγδοος στο παγκόσμιου του Πεκίνου, εγκατέλειψε.
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους δύο Έλληνες δρομείς που συνέχισαν εκεί όπου μεγάλα ονόματα της Κένυας και της Αιθιοπίας σταμάτησαν. «Η διαδρομή ήταν πολύ δύσκολη. Στο μισό αγώνα το σώμα μου ήταν σε… ύπνο. Ένιωθα σα να τρέχω στο ίδιο σημείο. Είχαμε και τη βροχή να μας ταλαιπωρεί…» δήλωσε ο Μερούσης, ενώ ο Καλομοίρης τα είχε όλα… του χάλασε και το ρολόι με αποτέλεσμα να δανειστεί αυτό του Κεφαλόπουλου για να μπορέσει να μετρά τα περάσματα του. «Δε θέλαμε να εγκαταλείψουμε με τίποτα. Δεν υπήρχε περιπτωση να μην τερματίσουμε τη διαδρομή ότι και αν θα μας κόστιζε αυτό».
Βρεθήκαμε στον τερματισμό και παρακολουθήσαμε και τους 140 μαραθωνοδρόμους που κατάφεραν τελικά να τερματίσουν. Με εξαίρεση τον Έλιουντ Κιπτσόγκε που είναι φαινόμενο, όλοι οι υπόλοιποι ήταν είτε σε ημιλιπόθυμη κατάσταση (ο Γκάλεν Ραπ μετά τον τερματισμό κυκλοφορούσε υποβασταζόμενος». Το ότι οι δυο δικοί μας τερματίσαν και μάλιστα όρθιοι, είναι πολύ σπουδαια υπόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου