Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Κάτω τα χέρια από τα 200μ.


Εναντίον της σκέψης αφαίρεσης των 200μ. από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τάχθηκε ο Γιουσέιν Μπολτ, ο οποίος τη χαρακτήρισε… ανόητη.
του Νίκου Κούδα
nkoudas@yahoo.gr
follow me @nkoudas
«Ο στίβος είναι το αποκορύφωμα των Ολυμπιακών Αγώνων και η σκέψη να αφαιρεθούν πέντε αγωνίσματα από αυτόν, μεταξύ των οποίων και τα 200μ. είναι ανόητη και δεν πρέπει να επιτραπεί να γίνει» δήλωσε ο Τζαμαϊκανός σταρ ο οποίος έστειλε και το μήνυμα ότι η παγκόσμια ομοσπονδία στίβου πως η ίδια δεν πρέπει να δεχθεί με τίποτα μια τέτοια πρόταση.
Την περασμένη εβδομάδα, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ψήφισε ομόφωνα την Ατζέντα 2020 των 40 σημείων, μεταξύ των οποίων και την… αναδιάρθωση των αγωνισμάτων, χωρίς όμως να αναφερθούν συγκεκριμένες προσθαφαιρέσεις. Ωστόσο όμως, στο περιθώριο της Ατζέντας 2020, ειπώθηκε από τον Ρίτσαρντ Πάουντ ότι ο στίβος έχει πολλά αγωνίσματα και θα πρέπει κάποια από αυτά να αφαιρεθούν.
Από την πλευρά της η IAAF, στις αρχές της εβδομάδας είχε τοποθετηθεί λέγοντας ότι δε θα πρέπει να δοθεί σημασία σε εικασίες που γίνονται καθώς δεν υπάρχει καμία επίσημη πρόταση από τη ΔΟΕ.
Ενδιαφέρον πάντως θα είχε και η τοποθέτηση της Ελλάδας επί του θέματος καθώς τα 200μ. είναι το πιο ιστορικό αγώνισμα των Ολυμπιακών Αγώνων, αφού αντιστοιχούν στο αγώνισμα του ενός σταδίου (192,28 μέτρα), το οποίο ηταν το πρώτο και σημαντικότερο αγώνισμα των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων και είναι το μοναδικό αγώνισμα στίβου που δεν έλειψε από καμία Ολυμπιάδα από το 776πχ.

Πηγή: http://sportsfeed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου