Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Συγγνώμη γιατί νίκησε

Ο Γερμανός δισκοβόλος Ρόμπερτ Χάρτινγκ αναδείχθηκε κορυφαίος αθλητής στη χώρα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, δεν χάρησε όμως με την επικράτηση του.
O Ρόμπερτ Χάρτινγκ είναι ένα από τα πρόσωπα της χρονιάς στον αθλητισμό το 2014. Ο Γερμανός δισκοβόλος, πρωταθλητής Ευρώπης στη Ζυρίχη, είχε αρνηθεί να είναι συνυποψήφιος του Τζάστιν Γκάτλιν στα βραβεία των κορυφαίων της παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου (IAAF), "ενός αθλητή που έχει τιμωρηθεί για ντόπινγκ".
Ο 30χρονος Χάρτινγκ τα τελευταία τρία χρόνια αναδεικνύεται κορυφαίος αθλητής στη Γερμανία, είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην πατρίδα του.
Η φετινή χρονιά δεν αποτέλεσε εξαίρεση για τον χρυσό Ολυμπιονίκη και παγκόσμιο πρωταθλητή, ο ίδιος δεν θεωρεί πως αξίζει το βραβείο που του απένειμαν περίπου 1,200 δημοσιογράφοι μέσω σχετικής ψηφοφορίας.
Συνυποψήφιοι του ήταν δύο χρυσοί Ολυμπιονίκες του Σότσι, ο Έριχ Φρέντσελ στο βορινό σύνθετο και ο Φέλιξ Λοχ στο λουτζ.
"Δεν είμαι σίγουρος πως να το κρίνω. Ζήτησα αμέσως συγγνώμη από τους δύο αθλητές. Πιστεύω πως η επιτυχία στους Ολυμπιακούς Αγώνες ξεπερνάει τους ευρωπαϊκούς τίτλους. Οι δυο τους κέρδισαν το χρυσό μετάλλιο, αισθάνομαι άσχημα που βρίσκομαι στην πρώτη θέση", δήλωσε μετά τη βραδιά απονομής στο Μπάντεν Μπάντεν.
Η σκιέρ Μαρία Χοφλ-Ρις που αποχώρησε από την ενεργό δράση και τιμήθηκε για τελευταία φορά ως η καλύτερη αθλήτρια της χώρας δεν δίστασε να πει "το βρίσκω ενοχλητικό πως ένας πρωταθλητής Ευρώπης το καλοκαίρι έχει μεγαλύτερη αξία από έναν χρυσό Ολυμπιονίκη χειμερινών αθλημάτων".

πηγή: sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου