Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Ο σύλλογος της χρονιάς!


Ο δρόμος για την κορυφή δεν είναι εύκολος και δεν είναι στρωμένος με λουλούδια. Χρειάζεται επίπονη προσπάθεια και θυσίες και στον Ελευθέριο Βενιζέλο το γνωρίζουν καλά.
του Τόλη Λελεκίδη
tlelek3880@gmail.com
Ένας σύλλογος, με μόλις 20 χρόνια ζωής στον στίβο, κατάφερε φέτος να αναδειχθεί καλύτερο σωματείο στην Ελλάδα στην αξιολόγηση του ΣΕΓΑΣ. Λιθαράκι λιθαράκι έφθασε να είναι για πολλές περιόδους ο καλύτερος επαρχιακός σύλλογος και τώρα αναδείχθηκε στον κορυφαίο της χώρας και θέλει να μείνει εκεί και τα επόμενα χρόνια. Το μεγάλο όπλο του σωματείου από τα Χανιά είναι η επένδυση στη νέα γενιά, τα φυτώρια, από τα οποία τα τελευταία χρόνια έχουν ξεπηδήσει πολλά ταλέντα.
Εμβλημα του συλλόγου, η μορφή του Ελευθέριου Βενιζέλου, μεγάλου πολιτικού της Ελλάδας, μιας προσωπικότητας που διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην ιστορία της χώρας μας. Ο «Ελ. Βενιζέλος» ιδρύθηκε το 1976 και επανιδρύθηκε το 1994 και ένα χρόνο αργότερα βρισκόταν στη θέση 219 της αξιολόγησης της ομοσπονδίας. Από το 2002 κατάφερε να βρίσκεται συνεχώς στην πρώτη πεντάδα και έπειτα από δύο συνεχείς χρονιές που ήταν στη δεύτερη θέση (2012, 2013) κλείνοντας τα 20 του χρόνια βρέθηκε στην κορυφή.
Το καλύτερο δώρο και για την τωρινή του διοίκηση που κάνει την προσπάθεια να φέρει τον σύλλογο στις ψηλότερες θέσεις. Πρόεδρός του, και άνθρωπος με όραμα, είναι ο Γιώργος Γιατρουδάκης, που είναι καθηγητής φυσικής αγωγής. Όμως ρόλο στις επιτυχίες παίζουν και οι προπονητές της ομάδας, με υπεύθυνο του τμήματος τον Τάσο Βόλτση.
Φυσικά παρακάτω θα δημοσιεύσουμε όλα τα ονόματα των ανθρώπων που εμπλέκονται με τον «Ελ. Βενιζέλο», αφού ο καθένας με το δικό του τρόπο και ρόλο βοηθούν τον σύλλογο. Άλλωστε τα ονόματα και οι αρμοδιότητες που υπάρχουν σε ένα σύλλογο δείχνουν την οργάνωση που έχει και τη συνταγή για να φθάσει στην κορυφή. Μέσα σε αυτούς μεγάλο μερίδιο έχουν και οι χορηγοί και υποστηρικτές, που ο σύλλογος πάντοτε ευχαριστεί για την πολύτιμη βοήθειά τους.
Όμως πέρα από τους παράγοντες, υπάρχουν οι αθλητές. Αυτή την στιγμή ο «Ελ. Βενιζέλος» έχει περίπου 450, από τους οποίους 240 είναι στις ακαδημίες, 50 με 60 είναι στο προαγωνιστικό τμήμα, 110 με 120 είναι οι αθλητές και άλλοι 50 της γενικής άθλησης.
Οι αθλητές του συλλόγου πέτυχαν πολλές πανελλήνιες νίκες, είχαν συμμετοχή σε διοργανώσεις με την Εθνική ομάδα, αλλά ο σύλλογος είχε επιτυχίες στο ομαδικό σε διάφορους αγώνες.
Μέσα στις δραστηριότητες που έχει ο σύλλογος είναι και η διοργάνωση του μίτινγκ «Χανιά». Ήδη φέτος οι αγώνες είχαν επιτυχία με συμμετοχή Ελλήνων και Κύπριων αθλητών, αλλά και από το εξωτερικό, και ήδη οι διοργανωτές του προετοιμάζονται για το «Χανιά 2015». Στόχος να καθιερωθεί, αφού μέσα σε όλα προβάλλει και την όμορφη πόλη των Χανίων.
Ακολουθεί πίνακας με τις επιτυχίες του συλλόγου, αλλά και στοιχεία που αφορούν τη διοίκηση και τους προπονητές που απαρτίζουν τον σύλλογο.

Πηγή: http://sportsfeed.gr

Συλλογικές επιτυχιες 2014
Πανελλήνια κατάταξη
1ος σύλλογος στη γενική αξιολόγηση του ΣΕΓΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου