Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Η λύση και τα 5 ευρώ


OLYMPUS DIGITAL CAMERAΗ εβδομάδα που πέρασε ήταν ιδιαίτερα γεμάτη όσον αφορά στην ανάδειξη των προβλημάτων του Καυτανζογλείου και όσα ακολούθησαν
του Ηλία Τάταλα
iltatalas@yahoo.gr
Επί δύο χρόνια αθλητές, προπονητές, παράγοντες, γονείς, διοίκηση και απλοί πολίτες που χρησιμοποιούν το Καυτανζόγλειο για να αθληθούν, διαμαρτύρονται για τις συνθήκες που αντιμετωπίζουν.
Για τον κατεστραμμένο ελαστικό τάπητα στο βοηθητικό στάδιο, που εγκυμονεί κινδύνους, σύμφωνα και με τους ανθρώπους που παραιτήθηκαν από τη διοίκηση του, όπως ο Στέργιος Τσιφτσόγλου.
Για τον χλοοτάπητα που παραμένει ίδιος εδώ και δέκα χρόνια, για τον ελαστικό τάπητα του κυρίως σταδίου που έχει χάσει την ελαστικότητά του και είναι ακατάλληλος για αγώνες και προπονήσεις.
Για την προβληματική πυρασφάλεια που πρέπει να διορθωθεί.
Την Τετάρτη, το video του Sportsfeed.gr που απεικόνιζε την κατάσταση στο βοηθητικό του Καυτανζογλείου προκάλεσε αίσθηση και αναπαράχθηκε από αρκετά ΜΜΕ. Ένα video χωρίς κραυγές, μια απλή καταγραφή και καταγγελία της καταστασης.
Παράλληλα, προαναγγέλθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας όλων των ανθρώπων του στίβου για τις 22 Δεκεμβρίου, έξω από το στάδιο.
Την Πέμπτη το Sportsfeed.gr υπογράμμιζε ότι επί ένα χρόνο η διοίκηση έστελνε έγγραφα και πραγματοποιούσε επισκέψεις στη ΓΓΑ τονίζοντας τις ανάγκες για τα έργα που πρέπει να γίνουν.
Μέχρι την Πέμπτη κανένα από τα έργα αυτά δεν είχαν προγραμματιστεί για να εκτελεστούν μέσα στο 2015.
Την Παρασκευή επήλθε η λύση. Ότι δεν έγινε επί δύο χρόνια, επετεύχθη με τις πιέσεις των προηγούμενων ημερών και τη δημοσιοποίηση της φρικαλέας εικόνας του βοηθητικού σταδίου.
Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός, ενέκρινε κονδύλιο ενός εκατομμυρίου ευρώ για να αντικατασταθούν οι ελαστικοί τάπητες και οι χλοοτάπητες στο βοηθητικό και στο κυρίως στάδιο, αλλά και για να τοποθετηθεί το απαραίτητο σύστημα πυρασφάλειας. Εξέλιξη αν μη τι άλλο ικανοποιητική και δίκαιη για τον στίβο της Θεσσαλονίκης. Το πότε θα ξεκινήσουν τα έργα, ελπίζουμε ότι θα το μάθουμε σύντομα.
Υπάρχει όμως, κάτι που παραμένει και ενοχλεί. Η διοίκηση του Καυτανζογλείου, με αυτές τις συνθήκες εξακολουθεί και ζητά μηνιαία συνδρομή από τους ελεύθερα αθλούμενους και τους υποψηφίους των σχολών που το χρησιμοποιούν για προπόνηση. Η ίδια η διοίκηση παραδέχεται ότι ο χώρος είναι σε κακή κατάσταση και όμως επιβάλλει χαράτσι(5€ για τρέξιμο συν 5€ για τα βάρη), που γίνεται μεγαλύτερο (συν 10€) αν κάποιος χρησιμοποιήσει το πάρκινγκ το οποίο έχει δοθεί σε ιδιώτη.
Δεν έχει τόση σημασία το ποσό των πέντε ευρώ, όσο η κίνηση να ζητάς χρήματα από τον πολίτη για να χρησιμοποιήσει μία κρατική εγκατάσταση, που βρίσκεται σε απαράδεκτη κατάσταση.
Ευελπιστούμε ότι η διοίκηση του Καυτανζογλείου, έστω και τώρα θα σκεφτεί λογικά. Αλλά ακόμη και όταν γίνουν τα βελτιωτικά έργα, θα είναι άδικο να μπαίνει χαράτσι και συνδρομή στην άσκηση των πολιτών. Η άσκηση είναι δικαίωμα, είναι διέξοδος, είναι κοινωνικό αγαθό και πυλώνας για τη σωστή υγεία. Αυτά ας μην είναι εμπορεύσιμα και στο Καυτανζόγλειο, που από το 1960 που εγκαινιάστηκε, μέχρι και σήμερα αποτελεί ένα από τα σύμβολα του αθλητισμού της Βόρειας Ελλάδας. Δωρεά του ιδρύματος Λυσίμαχου Καυταντζόγλου προς τους Θεσσαλονικείς για να γυμνάζονται ΕΛΕΥΘΕΡΑ.

Πηγή: sportsfeed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου