Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Η ευθύνη ανήκει στη ΓΓΑ


OLYMPUS DIGITAL CAMERAΠώς είναι δυνατόν να έχει καταστραφεί ο ελαστικός τάπητας στο βοηθητικό του Καυτανζογλείου, σε διάστημα μόλις πέντε ετών;
του Ηλία Τάταλα
iltatalas@yahoo.gr
Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο για αθλητές και αθλούμενους που χρησιμοποιούν το βοηθητικό στάδιο του Καυτανζογλείου, αφού ο ελαστικός τάπητας έχει καταστραφεί και εγκυμονεί κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα όλων. H χθεσινή αυτοψία του Sportsfeed.gr και το video που παρουσιάσαμε, έκανε το γύρο του διαδικτύου, καθώς η εικόνα μιλάει μόνη της.
Όπως εξηγεί στο Sportsfeed.gr ο διευθυντής του σταδίου, Πέτρος Πετρίδης, στην ανακατασκευή του σταδίου τo 2004, τόσο στο κυρίως στάδιο, όσο και στο βοηθητικό τοποθετήθηκαν ελαστικοί τάπητες αγωνιστικού τύπου της εταιρίας Mondo. Το 2009, τοποθετήθηκε νέος τάπητας στο βοηθητικό στάδιο, προπονητικού τύπου. «Εκεί προφανώς δεν έγινε καλή δουλειά. Όταν τοποθετείται ένας τάπητας, πρέπει να κολλήσει καλά πάνω στην άσφαλτο και έχουν μεγάλη σημασία οι καιρικές συνθήκες, να μη βρέχει δηλαδή. Εδώ ο καινούριος τάπητας τοποθετήθηκε πάνω στον παλιό και δεν κόλλησε όπως θα έπρεπε», εξηγεί ο κ. Πετρίδης.
Σύμφωνα με τη διοίκηση, η λύση για το βοηθητικό του Καυτανζογλείου, ώστε να μην υπάρξουν ανάλογα προβλήματα στο μέλλον, είναι να ξηλωθούν και οι δύο ελαστικοί τάπητες και να τοποθετηθεί καινούριος. Αυτό, βέβαια, δεν μπορεί να γίνει το χειμώνα λόγω των καιρικών συνθηκών.
Αντικατάσταση χρειάζεται επίσης ο τάπητας του κυρίως σταδίου, καθώς και ο χλοοτάπητας. «Σε άλλα γήπεδα αλλάζουν το χλοοτάπητα ανά έξι μήνες. Εδώ έχουν περάσει δέκα χρόνια», τονίζει ο κ. Πετρίδης.
H διοίκηση του Καυτανζογλείου τονίζει την ανάγκη για τις αλλαγές εδώ και ένα χρόνο, με επιστολές και επισκέψεις στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Το θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, καθώς το Καυτανζόγλειο αποτελεί το κέντρο υψηλού αθλητισμού για τη Βόρειο Ελλάδα και εκ των πραγμάτων η προπόνηση των αθλητών πλέον έχει ρίσκο. Εκτός από τους αθλητές του στίβου, το βοηθητικό στάδιο χρησιμοποιούν πολίτες, οι οποίοι πληρώνουν συνδρομή για να αθληθούν και πάρα πολλά παιδιά που γυμνάζονται στις ακαδημίες των συλλόγων. Ήδη τρία μέλη της διοίκησης (Θεμελίδης, Τσιφτσόγλου, Τσακιράκη) έχουν παραιτηθεί.
Το συνολικό κόστος για την ανακατασκευή των ελαστικών ταπήτων και του χλοοτάπητα στο στάδιο δεν ξεπερνά τις 800.000 ευρώ. H Γενική Γραμματεία Αθλητισμού έχει την ευθύνη για τα έργα, όπως είχε την ευθύνη για την παραλαβή του ελαστικού τάπητα το 2009. Όπως προκύπτει τότε δεν έγινε καλή δουλειά. Άραγε, θα διορθώσει το λάθος η ΓΓΑ;

Πηγή: http://sportsfeed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου