Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014

Πρεμιέρα στη Λετονία


Ξεχωρίζει τα τελευταία χρόνια στους νέους στα υψηλά εμπόδια και θέλει το 2015 να συνεχίσει βελτιώνοντας το ατομικό ρεκόρ του και στοχεύει στο ευρωπαϊκό της κατηγορίας.
του Τόλη Λελεκίδη
tlelek3880@gmail.com
Ο λόγος για τον Μιχάλη Κιάφα, τον πρωταθλητή τα τρία τελευταία χρόνια στους νέους, που προετοιμάζεται αυτή την εποχή και ήδη με τον προπονητή του έχουν κάνει τα πρώτα τους σχέδια για τη νέα χρονιά.
«Πάει πολύ καλά η προετοιμασία, έχουμε βελτιώσει τη δύναμη και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να έχουμε βελτιώσει την ταχύτητα και τον ρυθμό», λέει ο Γρηγόρης Ζαγόρας, ο προπονητής και παλιός πρωταθλητής στα υψηλά εμπόδια. Όλη η προετοιμασία γίνεται στο κλειστό των Αμπελοκήπων και εκεί θα συνεχιστεί όλη την περίοδο.
Το 2015 θα μπει και ο αδελφός του Μιχάλη Κιάφα, ο Αργύρης που θα τρέξει πρώτη χρονιά στους νέους. Οι δύο αθλητές θα ξεκινήσουν τους αγώνες τους από τον κλειστό, όπου θα μπουν σε ημερίδες στα 60μ. σαν προπόνηση και στα 60μ. εμπόδια με στόχο το πανελλήνιο πρωτάθλημα. Όμως και οι δύο θα κάνουν πρεμιέρα στο εξωτερικό. Συγκεκριμένα θα πάρουν μέρος στο διεθνές μίτινγκ στη Κούλντιγκα της Λετονίας στις 17 Ιανουαρίου.
Ο Μιχάλης έχει ατομικό ρεκόρ 8.37 στα 60μ. εμπόδια και στόχος του στον κλειστό είναι να βελτιώσει την ατομική του επίδοση. Όσον αφορά για το καλοκαίρι, ο νεαρός πρωταθλητής που φέτος πήρε μεταγραφή από τον Ηρακλή στην ΑΕΚ, ο προπονητής του λέει: «Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων. Να πιάσει το όριο και μια καλή εμφάνιση». Το ευρωπαϊκό νέων θα διεξαχθεί στο Ταλίν της Εσθονίας από 9 ως 12 Ιουλίου. Το ατομικό ρεκόρ του 21χρονου είναι 14.41 από πέρσι όταν κέρδισε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα της κατηγορίας, όπως έκανε και φέτος στα Τρίκαλα.

Πηγή: sportsfeed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου