Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Με φόρα στη Σουηδία


Η Δέσποινα Μουρτά ήταν από τις αθλήτριες που εντυπωσίασε τη φετινή χρονιά συντρίβοντας το ατομικό της ρεκόρ στα 400μ. και κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.
του Τόλη Λελεκίδη
tlelek3880@gmail.com
Με «όπλα» της τα παραπάνω η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έχει ξεκινήσει την προετοιμασία της για τη νέα χρονιά υπό τις οδηγίες πάντα της προπονήτριας και παλιάς μορφής του βάδην, Ντίνας Μπορνιβέλη. «Η προετοιμασία πάει πολύ καλά και η Δέσποινα είναι σε καλή κατάσταση. Έχουμε στόχο τον κλειστό, αλλά πιο πολύ προπονητικά. Θα μπει στα 200μ. με σκοπό να βελτιώσει την ταχύτητά της, που είναι ότι καλύτερο εν όψει του καλοκαιριού», δηλώνει η προπονήτρια από την Πάτρα.
Όλη η προετοιμασία γίνεται στο Παμπελοποννησιακό στάδιο, αλλά από τον επόμενο μήνα υπάρχει σκέψη να αναζητήσουν ζεστότερα κλίματα και να πάνε για προετοιμασία στην Κύπρο, εφόσον το εγκρίνει και η ομοσπονδία.
Όσον αφορά για τους στόχους της αθλήτριάς της για το 2015 η Ντίνα Μπορνιβέλη λέει: «Ο μεγάλος στόχος είναι η Σουηδία. Πιστεύω ότι η Δέσποινα μπορεί να έχει ένα καλό πλασάρισμα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων- νεανίδων». Η διοργάνωση θα γίνει στην πόλη Εσκιλστούνα από 16 ως 19 Ιουλίου και το όριο που έχει θέσει ο ΣΕΓΑΣ στα 400μ. είναι 54.80. Φυσικά στα μέτρα της 18άχρονης αθλήτριας που φέτος έτρεξε σε 54.70 στη διάρκεια του πανελληνίου πρωταθλήματος στο ΟΑΚΑ, όπου κατέκησε την πρώτη θέση. Ένα μεγάλο ατομικό ρεκόρ, αν αναλογιστεί κανείς ότι πέρσι είχε κάνει 55.93 (55.64 το 2012). Μάλιστα, κέρδισε φέτος και στο πανελλήνιο ε-ν στις Σέρρες σε 55.78 και λίγες ημέρες αργότερα στην ίδια πόλη έγιναν οι Βαλκανικοί της κατηγορίας, όπου ήταν νικήτρια σε 55.08.
Η πρωταθλήτρια της ΑΕ Ολυμπιάς Πατρών φοιτεί στο πανεπιστήμιο Πατρών, αλλά ήδη είναι στις σκέψεις της να φύγει στην Αμερική, καθώς έχει προτάσεις από πανεπιστήμια στις ΗΠΑ.

Πηγή: http://sportsfeed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου