Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Διπλή πρόκληση


Ευαγγελία Γαλένη (φωτ. Κώστας Αμοιρίδης)Στόχος της το παγκόσμιο πρωτάθλημα, όνειρό της οι Ολυμπιακοί αγώνες. Δύο προκλήσεις στην καριέρα της Ευαγγελίας Γαλένη που δεν είναι μακρινοί.
του Τόλη Λελεκίδη
tlelek3880@gmail.com
φωτογραφίες Κώστας Αμοιρίδης
amiridisk@gmail.com follow me @amiridiskostas
amiridiskostas@tumblr.com
Η συμμετοχή της στην πρώτη μεγάλη διοργάνωση θα κριθεί του χρόνου, που το παγκόσμιο πρωτάθλημα φιλοξενεί το Πεκίνο, και η δεύτερη θα διεξαχθεί το 2016 στο Ρίο ντε Ζανέιρο. Δύο πολύ σημαντικές χρονιές- πρόκληση για την όμορφη μελαχρινή πρωταθλήτρια, που έχει ήδη ξεκινήσει φέτος την προετοιμασία της, καθώς θέλει να δοκιμάσει τις δυνάμεις και στον κλειστό.
Ένα νέο έτος που θα τη φέρει να δοκιμάζει τις δυνάμεις και σε άλλο αγώνισμα, το τριπλούν, αλλά μόνο προπονητικά, χωρίς να αφήνει το αγαπημένο της μήκος.
«Η προετοιμασία πηγαίνει πολύ καλά και χωρίς προβλήματα. Προπονούμαστε σε κανονικούς ρυθμούς πότε στο Καυτανζόγλειο και πότε στο Παλαί και θα παραμείνουμε στη Θεσσαλονίκη για προετοιμασία μέχρι την άνοιξη. Θα δοκιμάσω σε κάποιες ημερίδες γιατί πιστεύω ότι θα βοηθήσει το μήκος. Θα μπω και στο μήκος και αν είμαι σε καλή κατάσταση θα προσπαθήσω για ένα ατομικό ρεκόρ», λέει η άλτρια του Άρη που έχει στον κλειστό 6.51μ.
Κοντά στις γιορτές του Πάσχα αναμένεται να κάνει έναν κύκλο προετοιμασίας στην Κύπρο, πριν αρχίσουν οι αγώνες στον ανοιχτό, όπου εκεί στοχεύει η 26άχρονη πρωταθλήτρια. «Θέλω να είμαι στην εθνική ομάδα που θα αγωνιστεί στο Ηράκλειο για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων. Από εκεί και πέρα το όριο (6.70μ.) είναι δύσκολο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Πεκίνο, αλλά αν πάνε όλα καλά είναι ένας εφικτός στόχος», δηλώνει η αθλήτρια του Δημήτρη Τσιφτσόγλου.
Πέρσι είχε κάνει μια εξαιρετική χρονιά πετυχαίνοντας ατομικά ρεκόρ τόσο στον κλειστό με 6.51μ., όσο και στον ανοιχτό με 6.62μ., ενώ είχε καλή παρουσία τόσο στην σούπερ λίγκα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ομάδων, όπου είχε πάρει την τέταρτη θέση, όπως και στους Μεσογειακούς αγώνες.
Το 2014 δεν ξεκίνησε καλά, αφού τραυματίστηκε στον κλειστό και αυτό την έφερε πίσω στην προετοιμασία της για τη συνέχεια. Τώρα τα έχει ξεπεράσει και γυμνάζεται πυρετωδώς για τις επόμενες προκλήσεις που έχει μπροστά της.
id
Ημερομηνία γέννησης 29 Δεκεμβρίου 1988
Τόπος γέννησης Έδεσσα
Αγώνισμα Μήκος
Ύψος 1.72 μέτρα
Βάρος 51 κιλά
Σύλλογος ΑΣ Άρης Θεσσαλονίκης
Προπονητής Δημήτρης Τσιφτσόγλου
Διακρίσεις
2013: 4η ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων, 4η μεσογειακοί αγώνες
Ατομικό ρεκόρ 6.62μ. από τις 20 Ιουλίου του 2013 στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου στο Μαρούσι και 6.51μ. στον κλειστό στίβο από τις 26 Ιανουαρίου του 2013 σε ημερίδα στη Θεσσαλονίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου